fbpx
2.3 C
Reșița
duminică, 10 decembrie 23

Silviu Hurduzeu: „Protestul dascălilor este legitim, însă copiii nu trebuie să sufere!”

De luni, dascălii din Caraș-Severin și din țară vor intra în grevă. Deputatul cărășan Silviu Hurduzeu susține că înțelege foarte bine problemele și nevoile dascălilor, subliniind faptul că de fiecare dată când PSD a guvernat, veniturile profesorilor au crescut.

Cu toate acestea, parlamentarul PSD vede revendicările dascălilor ca fiind fantasmagorice și chiar dacă protestul care se declanșează luni ar fi legitim, copiii nu ar trebuie să sufere.

Esențial, vital chiar, pentru viitorul nostru, al tuturor, este ca soluțiile să fie discutate, negociate și convenite cu bună credință și responsabilitate. Degeaba se impun revendicări fantasmagorice, imposibil de susținut, care deschid calea haosului și a prăbușirii. Copiii nevinovați și familiile acestora nu au de ce și nu trebuie să sufere”, susține deputatul cărășan, Silviu Hurduzeu.

În același timp, parlamentarul îi asigură pe dascăli că noua lege a salarizării unitare este instrumentul care va rezolva revendicările salariale.

Acolo și doar acolo, în noua lege a salarizării, cadrele didactice, dar și restul angajaților statului, își vor afla soluțiile la problemele de ordin salarial. De altfel acesta este scopul primordial al proiectului – refacerea echilibrelor, eliminarea discrepanțelor și inechităților, așezarea întregului sistem salarial pe temelie sigură, credibilă și predictibilă și mai ales sustenabilă financiar”,  a mai precizat deputatul PSD de Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

Lorena POENARU

8 COMENTARII

 1. Minciuni marca psd.
  Uitați-vă în 2019, poate vă reamintiți cum a tăiat psd de la educație, dar nu s-a atins de pensii speciale !
  Asta în caz că pe unii îi lasă memoria.

 2. Dar „sustenabilitatea” pensiilor speciale… se poate, d-le parlamentar?
  Nu vă este rușine, mai ales vouă, parlamentarilor???
  Vai de țara asta, cu asemenea politicieni!

 3. Nu revendicările dascălilor ca fiind fantasmagorice, ci drepturile pe care PSD le-a dat de-a lungul anilor institutiilor de forta, dreptul la pensie la 40 de ani, pensiile speciale, cumulul pensiilor cu salarul la stat, sutele de secretari de stat si de agentii guvernamentale si sutele de mii de angajati la stat ce taie frunza la caini, astea sunt fantasmagorice. Un escroc a educat Romania, iar voi tinandu-i trena ati digitalizat-o angajand bugetari pana la refuz ca sa care dosarele cu sina. Vin alegerile si tragem speranta ca si carasenii s-au mai desteptat.

  • Și dascălii sunt bugetari… deci, au aceeași mentalitate: „să ni se dea”!

  • @Cârcotașu’ : Da, însă dascălii sunt bugetarii care formează oameni și caractere.
   Ceilalți le deformează cu forța. Asta este deosebirea.

 4. ”Copiii nevinovați și familiile acestora nu au de ce și nu trebuie să sufere”, susține deputatul cărășan, Silviu Hurduzeu.

  Da, însă copiii mai puțin nevinovați pot deveni milițieni sau injuriști la f.f., spre făloșenia familiilor acestora și spre suferințele familiilor celorlalți, inclusiv dascălii.
  Chestiune de politică la creșterea câinilor în detrimentul oilor.
  Asta în lipsă de oricărui (auto)control de rutină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei