fbpx
7.4 C
Reșița
miercuri, 06 decembrie 23

Apel de proiecte pentru reducerea abandonului școlar în Caraș-Severin!

Au apărut noi șanse de prevenire a abandonului școlar în unitățile de învățământ din Caraș -Severin și din țară.

Ministerul Educației a deschis apelul „Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) Runda a II-a – Școli mici”, program care se axează pe mai multe componente ce vin în sprijinul școlilor.

Linia de finanțare prevede reducerea absenteismului, creșterea rezultatelor școlare, inclusiv recuperarea pierderilor în învățare sau întârzierilor în dezvoltarea competențelor de bază (scris, citit, socotit), respectiv a competențelor corespunzătoare vârstei elevilor, dar și creșterea motivației elevilor pentru învățare și continuarea studiilor. De asemenea se vizează și dezvoltarea abilităților socio-emoționale, inclusiv autonomie, perseverență, abilități sociale, comunicare și colaborare.

În cadrul acestei investiții, unitățile de învățământ eligibile vor fi sprijinite fie prin grant alocat direct unității de învățământ, pentru o categorie de activități eligibile și necesare la nivel de unitate de învățământ, fie prin achiziții centralizate, realizate de Ministerul Educației, prin UMPFE, pentru unitățile de învățământ, cu scopul de a le sprijini din punct de vedere administrativ.

Apelul este deschis pentru depunerea de proiecte până la data de 30 noiembrie 2023.

Lorena POENARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei