fbpx
8.7 C
Reșița
joi, 23 martie 23

Apele termale pot decide viitorul orașului Oravița

Folosite până acum câțiva ani drept spălător cu apă caldă de cei ce treceau prin zonă, apele termale au intrat în atenția autorităților locale și a investitorilor privați, care au înțeles potențialul acestora pentru dezvoltarea orașului.

Analizele comandate de actualul primar al orașului Oravița, Dumitru Ursu au scos la iveală faptul că proprietățile acestui izvor cu apă termală sunt foarte asemănătoare cu cele ale apelor termale de la Băile Felix, iar exploatarea lor pentru tratamentul diferitelor afecțiuni ar putea include orașul pe lista destinațiilor balneo-climaterice din România.

spot_img

În urmă cu câțiva ani, edilul Dumitru Ursu a vorbit pentru prima oară de exploatarea acestora în interesul persoanelor cu afecțiuni neorologice și reumatismale. Acum s-a mai făcut un pas spre punerea acestor ape în valoare, în interesul pacienților.

„Am obținut autorizația de construcție pentru a modifica o hală aflată în apropierea sursei de apă, într-o secție externă a Spitalului Orășenesc Oravița și un ambulator integrat de recuperare medicală prin balneo – fizio – kineto- terapie. Este vorba de o investiție de aproape 5 milioane și jumătate de lei, fără TVA care va permite tratarea pacienților cu diferite afecțiuni într-o secție externă a spitalului“, a spus Dumitru Ursu pentru Reper24.

Această secție externă, dezvoltată printr-o investiție locală, alături de reabilitarea Spitalului de boli pulmonare de la Marila, o altă secție externă a Spitalului Orășenesc, aflată în lucru la Compania Națională de Investiții, vor deschide calea spre transformarea orașului într-o viitoare stațiune balneară de interes local și național.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei