18.7 C
Reșița
miercuri, 06 iulie 22

Brâul, doina și coleșa, tradiții cărășene ce nu trebuie nicicând uitate!

Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin (CJCPCT CS), Casa Orășenească de Cultură Bocșa și Primăria Bocșa organizează pe data de vineri, 8 aprilie, de la ora 15:00, festivalul-concurs „Tradiții cărășene“.

Manifestarea culturală, aflată la prima ediție, are ca obiective promovarea valorilor din domeniul muzical-coregrafic, a artelor vizuale și meșteșugurilor tradiționale, a teatrului popular, poeziei dialectale și gastronomiei tradiționale din zona Bocșa (orașul Bocșa și localitățile din acest areal).

Festivalul-concurs „Tradiții cărășen“ este un proiect cultural de anvergură, pe care îl vom promova în perioada următoare în Banatul Montan. De această dată, la manifestările de la Bocșa vor participa formații și interpreți, creatori amatori, indiferent de instituțiile pe care le reprezintă, inclusiv cele ale confesiunilor religioase, învățământului, ONG-urilor sau etniilor din județul nostru“, ne-a transmis prof. Ioan Benga, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin.

spot_img

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei