5.7 C
Reșița
joi, 09 decembrie 21

Când și unde trebuie să purtăm masca de protecție?

Când și unde trebuie să purtăm masca de protecție? Ținând cont de faptul că anumite măsuri de limitare a răspândirii virusului SARS-Cov2 diferă de la localitate la localitate, în funcție de nivelul de incidență, Ministerul Afacerilor Interne a adus a serie de lămuriri cu privire la obligativitatea purtării măștii de protecție.

MASCA DE PROTECȚIE SE POARTĂ OBLIGATORIU:

La nivelul localităților în care incidența este mai mică sau egală cu 6/1000 locuitori:  

spot_img
 • în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale
 • în spații publice deschise, cum sunt, fără a se limita la acestea : piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun, precum și în alte zone stabilite prin hotărâre a comitetului județean/al municipiului București pentru situații de urgență.

La nivelul localităților în care incidența este mai mare de 6/1000 locuitori:

 • în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale
 • în toate spațiile publice deschise cu excepția persoanelor care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc. Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București, prin hotărâri ale comitetelor județene, respectiv al municipiului București pentru situații de urgență.

NU ESTE OBLIGATORIE PURTAREA MĂȘTII DE PROTECȚIE DACĂ PERSOANA ESTE SINGURĂ PE STRADĂ.

INDIFERENT DE INCIDENȚĂ MASCA DE PROTECȚIE NU SE POARTĂ DE CĂTRE:

 • persoanele vaccinate pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare aflate la locurile de muncă situate în spații închise, cu condiția prezenței unui număr de maximum 10 persoane și asigurarea unei distanțe de 1 metru între ele, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau al altor lucrători. Excepția nu se aplică în cazul spațiilor închise comune;
 • copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;
 • persoanele care sunt singure în birou;
 • prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

În funcție de evaluarea riscului, efectuată de medicul de medicina muncii al unității, pot fi aplicate și excepții pentru persoanele care:

 • suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare;
 • desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.).

În județul Caraș-Severin, incidența a depășit 7 cazuri la mia de locuitori în Reșița, precum și în localitățile Grădinari, Sacu, Ticvaniu Mare, Marga și Gârnic.

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

 1. De înțeles am înțeles cam pe unde ne aflăm cu situația. Dar ceva nu se leagă. Ce rost mai are treaba cu ora 20 ,cu fițuica la purtător, cu telefonul cu dovada că suntem injectati cu un ser experimental bla bla-uri de astea?Mi se pare mie sau exautoritățile nu mai fac față acestui haos creat chiar cu incompetența lor crasă de un an și opt luni. Toată vara țopăială, mieuneală, distracție la super maxim, președintele Robocop iese triumfător și ne spune,,Zzzz am învins plandemia zzzz” Eu imi aduc perfect aminte. Asta este, ne vom proteja noi pe noi nu avem de ales, scapă cine poate asta este de regulă motto-ul ,restul cu mila. Mai merită să plătim taxe și impozite în țara asta?Și pentru ce?Suntem a nimănui, nu le pasă de noi ci doar ca să ne încaseze banii pentru dări și biruri. E de rău. 🤨☹☹☹🥶🥶🥶

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei