fbpx
19.3 C
Reșița
marți, 26 septembrie 23

Carașul, sub cod portocaliu de inundații

E risc de inundații, în Caraș-Severin! Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a transmis o avertizare hidrologică cod portocaliu, valabilă de astăzi până mâine noapte. Fenomenele vizate sunt: scurgeri importante pe versanţi, torenţi și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice Bârzava, Pogăniș, Timiș, Caraș, Nera cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

În Caraș-Severin, ISU Semenic a luat următoarele măsuri și desfășoară mai multe acțiuni de prevenire:

„Au fost notificate, prin e-mail, toate primăriile, operatorii economici surse de risc, structurile Ministerului Afacerilor Interne, cu privire la avertizarea emisă, în vederea aplicării măsurilor necesare.

La nivelul dispeceratului Inspectoratului pentru Situații de Urgență Caraș-Severin se va monitoriza evoluția situației, în urma manifestării de fenomene meteorologice periculoase pentru alocarea forțelor necesare în cazul producerii de situații de urgență.

A fost dispusă instituirea permanenţei la sediul primăriilor.

Autorităţile publice locale și instituțiile/structurile județene trebuie să fie în alertă, pregătite pentru a veni în ajutorul populaţiei, conform atribuțiilor. Toți factorii responsabili vor lua măsurile necesare pentru prevenirea, gestionarea promptă a situațiilor de urgență și limitarea efectelor manifestării fenomenelor prognozate.

În cazul apariţiei unor eventuale situaţii deosebite generate de fenomene meteorologice, factorii responsabili trebuie să asigure transmiterea rapoartelor operative, în maxim 24 de ore de la declanşarea evenimentului şi nu mai târziu de 12 ore de la încetarea evenimentului. Se va avea în vedere asigurarea fluxului informațional operativ pe toate palierele, pentru o evaluare realistă și gestionare operativă a tuturor evenimentelor generate de manifestarea fenomenelor prognozate“, se precizează în comunicatul transmis de Anca Balint, purtător de cuvânt al ISU Semenic Caraș-Severin.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei