fbpx
16.8 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

Conferința sustenabilității la Aeroportul Banat – Caransebeș

Într-una din sălile noii aerogări a Aeroportului Banat din Caransebeș se desfășoară la această oră o conferință organizată de Gabriel Olariu – directorul Aeroportului Banat din Caransebeș ce are ca temă „Industria energiei sustenabile, în continuă expansiune“.

Aceasta se dezvoltă în funcție de necesitate, de marii consumatori. Producția hidrogenului ca principal combustibil sustenabil se va alimenta din resurse cu emisii scăzute de
carbon, la limita marilor orașe, pentru a furniza combustibil marilor consumatori în   și transporturi.

„Propunem abordarea tuturor axelor de finanțare deschise prin Programul Regional Vest, printr-o abordare dimensionată pentru a acapara întreg spectrul economic pe orizontală cât și pe verticală. Punem accent pe aeroport, ca centru principal de logistică pentru persoane și mărfuri în proximitatea marilor orașe, Aeroportul Banat fiind exemplul optim, în care se
intersectează coridoare aeriene, rutiere, feroviare dar și fuviale.

Complexul aeroportuar industrial Banat are posibilitatea de a găzdui în deplină siguranță capacități de producție hidrogen prin reforma metanului cât și prin electroliză alimentată de energie regenerabilă, poate găzdui – în limitele zonelor de siguranță aeriană – capacități de producție a combustibililor sintetici și poate distribui aceste resurse sustenabile direct la
marii consumatori prin lanțurile de distribuție care se intersectează în acest nod multimodal de deservire a nevoilor indusriale extinse“ a afirmat Vlad Stoicescu, președintele ACS.

Asociația pentru Combustibili Sustenabili (ACS) propune, prin tematica acestei conferințe, întemeierea unei regiuni de interes pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare sustenabilă a comunităților orientate spre progres. „Se poate dezvolta primului consorțiu administrativ menit să ofere servicii publice la rang de excelență, în ceea ce privește rețelele de infrastructură și interconectivitatea între obiectivele industriale“ a spus la rândul său directorul Gabriel Olariu.

Prin consecință, va rezulta dezvoltarea unei regiuni industriale în parametri competitivi globali cât și turistică bogată în frumusețe naturală imposibil de egalat pe suprafața planetei, accentuată de valori culturale inestimabile și oferte competitive ca preț dar imbatabile în ceea ce privește paleta extinsă de potențiale servicii.

„Considerăm că întreaga strategie trebuie să se dezvolte în Regiunea Vest, Banat și Mehedinți cumulând nodurile strategice de infrastructură într-un complex de logistică și acces, ca “hub social”, ca principale stații de alimentare cu combustibil sustenabil, punct de sprijin și inspirație regional pentru întocmirea Strategiei Naționale a Hidrogenului“ a mai precizat Vlad Stoicescu.

Conectivitatea feroviară, rutieră și navală a pasagerilor și mărfurilor în rețeaua densă de aeroporturi din regiune constituie un avantaj deosebit în gândirea strategică pe termen mediu și lung. Un veritabil avantaj care poate uni întreaga regiune într-un efort de dezvoltare demn de admirație globală.

Dan AGACHE

1 COMENTARIU

  1. ”… punct de sprijin și inspirație regional pentru întocmirea Strategiei Naționale a Hidrogenului“ a mai precizat Vlad Stoicescu.

    Mda …
    Strategia ”Hindenburg” sau ”Challanger”?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei