fbpx
30.7 C
Reșița
sâmbătă, 13 iulie 24

Curge asfaltul pe străzile din Măureni și Șoșdea!

Nicio zonă fără asfalt”, asta și-a propus primarul Brian Filimon pentru străzile din Măureni și Șoșdea. Iar edilul este la un pas de a-și atinge obiectivul.

La Măureni au început lucrările la unul din cele mai importante proiecte derulate în comună în ultima perioadă. Este vorba de asfaltarea unor străzi din Măureni, dar și din Șoșdea. La finalizarea proiectului, locuitorii din Măureni se vor număra printre cărășenii norocoși care vor avea toate străzile asfaltate.

„La Măureni este turnat primul strat de asfalt pe toate străzile, undeva la 4 km. Se lucrează foarte bine, se lucrează intens. La Șoșdea deja sunt toate utilajele, pregătesc, profilează, bagă umplutură, piatră, etc și ne pregătim și aici pentru primul strat.

După ce va fi turnat primul strat de asfalt în ambele localități, se vor săpa rigolele și se vor face podețele. Iar ulterior, cel mai probabil în primăvară, se va va turna al doilea strat”, a explicat, pentru Reper 24, primarul Filimon.

 

 

„Rugăm oamenii să aibă răbdare”

Nu mai puțin de 16.000.000 de lei sunt investiți în asfaltul ce a început să curgă pe străzile din Măureni. Proiectul este implementat prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

Este vorba de un proiect amplu, care transformă, practic, în șantier o bună parte din comuna cărășeană. Edilul Filimon îi roagă pe cetățeni să aibă răbdare. În același timp, acesta îi asigură pe oameni că se va interveni cu utilaje, în cazul în care vor fi probleme în urma unor ploi. Asta, având în vedere că odată cu lățirea străzilor, fostele rigole au fost astupate.

Se lucrează foarte bine, este un proiect amplu, cu 5 metri lățimea asfaltului, un metru acostament stânga-dreapta, plus rigolele din beton.

Ne bucurăm de acest proiect și rugăm oamenii să aibă răbdare pentru că toți ne întreabă de rigole, de ce nu se sapă imediat. Dar ei au o strategie de lucru, toarnă primul strat de asfalt, după care săpă rigolele și fac podețele.

Proiectul se întinde pe un an de zile, iar noi vom interveni cu utilaje de câte ori este nevoie.

Cel mai important este să ne bucurăm de un proiect amplu și frumos și după ce va fi finalizat nu vom mai avea nicio bucățică neasfaltată în ambele localități. Este un proiect greu, suntem toată ziua pe străzi, între muncitori. Pentru că dacă nu ești activ și nu ești printre ei, lucrurile nu ies așa cum îți dorești. Dar suntem foarte mulțumiți de cum decurg lucrările”, a mai explicat edilul.

 

În total, proiectul prevede asfaltarea a aproximativ 7 km de străzi din Măureni și Șoșdea.

Citește si:  (FOTO) Veste bună pentru locuitorii din Șoșdea! Ce le-a pregătit primarul Filimon? Contractul a fost semnat!

Karina TINCUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei