fbpx
29.7 C
Reșița
sâmbătă, 13 iulie 24

Investiții mult așteptate în Sasca Montană, concretizate la Ministerul Dezvoltării!

O importantă investiție pentru comunitatea din Sasca Montană a fost obținută odată cu semnarea la Ministerul Dezvoltării a contractului de finanțare pentru modernizarea străzilor din localitatea Potoc, valoarea proiectului ridicându-se la aproximativ 20 de milioane de lei.

Am avut și noi o contribuție financiară pentru că la depunerea inițială am avut o valoare mai mare a proiectelor, fiind două proiecte, și nu au fost finanțate amândouă la valoarea maximă cerută. Suprafața care va fi asfaltată este de 1,7 km cu tot cu rigole și podețe la proprietăți”, a declarat edilul Ion Poplicean, la scurt timp de la semnarea contractului pentru proiectul derulat prin CNI.

Este vorba despre asfaltarea a două străzi care au fost cele mai distruse în urma introducerii rețelei de apă și canalizare în localitatea Potoc.

Pe lângă această investiție, comuna Sasca Montană mai are un proiect derulat prin Programul Național „Anghel Saligny”, a cărui contract de finanțare urmează să fie semnat. Dacă primul vizează modernizare de străzi, cel de-al doilea proiect prevede extinderea rețelei de canalizare și racorduri în Sasca Montană și Sasca Română, legând inclusiv Mănăstirea Nera la rețeaua de canalizare.

Avem magistrala făcută, tot prin finanțare de la Ministerul Dezvoltării, pe PNDL 1, proiect finalizat și recepționat recent și urmează să legăm fiecare imobil la rețeaua existentă și mănăstirea”, a mai precizat Ion Poplicean, primarul comunei Sasca Montană.

Cel de-al doilea proiect include și extinderea rețelei de canalizare la Mănăstirea Nera aflată pe raza UAT-ului.

Lorena POENARU

Citește si:  Vești bune de la Sasca Montană! Muzeul etnografic „Victor Tăutu”, salvat de la degradare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei