fbpx
19.3 C
Reșița
marți, 26 septembrie 23

Parcul Teiuș, locul de start al campaniei „Ziua de curățenie națională 2023“ în Caransebeș

Dacă nu facem curat zilnic, măcar lunar; dacă nu lunar, măcar o dată pe an. Zilnic aruncăm tone de gunoi; un pic de la mine, un pic de la tine, o coajă de banană, un ambalaj ori un pet, o hârtie ori un pachet gol de țigări.

Dacă fiecare ar respecta o minimă decență și ar arunca resturile la ghenă ori la coșurile stradale de gunoi am avea parte de o localitate mai curată, de un aer mai pur, de un oraș, comună ori sat mai aproape de ceea ce vedem în filme sau în vacanțele petrecute peste hotare.

An de an, sub genericul „Let’s do it” se derulează o campanie de curățenie în toată România, dar și în lume. Pentru anul acesta, a fost aleasă data de 16 septembrie pentru a face curățenie în toată țara, într-o singură zi.

Caransebeșul se alătură și el Zilei de Curățenie Națională, alături de multe alte localități din România și din alte 191 de țări care au aceeași misiune: o lume cu mai puține deșeuri.  Locul de întâlnire al voluntarilor va fi în Parcul Teiuș, iar sacii pentru colectarea deșeurilor stradale și mănușile de protecție vor fi asigurate de administrația locală din Caransebeș.

Mâine, de la ora 09:00 va avea loc înregistrarea, verificarea și echiparea voluntarilor, iar în intervalul orar 09:30-14:00 se va face curățenia propriu-zisă. De la 14:00 și până la 17:00 se vor colecta sacii cu gunoaie și se vor transporta către bazele de stocare în vederea comercializării deșeurilor reciclabile.

Primăria municipiului Caransebeș îi invită pe toți cei ce doresc să se alăture în calitate de voluntari la această acțiune să vină mâine, în parcul Teiuș.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei