18.7 C
Reșița
vineri, 06 august 21

Doar 51% rata de promovabilitate în rândul dascălilor la examenul de național pentru definitivare

Primele rezultate privind proba scrisă a examenului național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2021) au fost afișate astăzi în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro.

Contestațiile se depun la centrul de examen Colegiul Național „Traian Lalescu” Reşiţa,  conform calendarului aprobat, dar și on-line, în zilele de 21 și 22 iulie. Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 28 iulie.

În Caraș-Severin, procentul de promovare la acest examen este de 51,16% (înainte de contestații). Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care, pentru promovarea examenului, trebuie să fie de cel puțin 8 (opt).

spot_img

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

Informații suplimentare despre organizarea și desfășurarea examenului național pentru definitivare în învățământ, precum și despre programele specifice pentru examen sunt disponibile pe site-ul definitivat.edu.ro.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei