fbpx
22.6 C
Reșița
sâmbătă, 23 septembrie 23

Dr. Paul Purea: „Urăsc schimbările care se produc într-o instituție“

La finalul ultimei ședințe a Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Reșița, președintele CA-ului, dr. Paul Purea a acordat un interviu presei locale. Întrebat de reporterul Reper24 dacă schimbarea managerului va îmbunătății activitatea de fond a spitalului reșițean, dr. Paul Purea a afirmat:

„Eu ce urăsc în primul rând în România, urăsc schimbările care se produc. Trebuie să avem o continuitate a activității cuiva când vedem că persoana respectivă face față și este capabilă de a îndrepta lucrurile. Cu toate acestea, Alina Stancovici este al patrulea manager numai de când mă ocup eu de spital. S-au făcut și lucruri bune, dar datoria noastră este de a face ceva pentru a reduce datoriile.

Aș vrea să văd o îmbunătățire a situației și calea bună este aceea de a lua niște măsuri, chiar dacă sunt drastice. Cum să existe în spital peste 1.100 de persoane care lucrează, la fel ca în 2019 care au lucrat la 23 de mii de pacienți externați, iar anul trecut au fost doar 13 mii. Noi ne luăm banii de la Casa de Asigurări, dar aceasta plătește acum doar pentru 13 mii de pacienți, dar personalul este același pe care noi îl plătim.

Am impresia că noi ne pierdem și din pacienți, pentru că existe nenumărate probleme, scandaluri și discuții despre situația deficitară prin care noi trecem. Situația asta de conflict între Consiliul Județean – ordonatorul de credite al spitalului și conducerea SJUR nu poate să continue. Există o mare reticență când încercăm să vorbim despre reducerea numărului de paturi sau de reducerea personalului“, a afirmat dr. Paul Purea.

Decizia de înlăturare a managerului SJUR Alina Stancovici nu a fost luată în ultima ședință a Consiliului de Administrație și pentru că liberalii nu au avut majoritatea pentru a vota acest proiect. În luna martie însă, din cei 5 membrii, 3 vor fi ai PNL și este foarte posibil ca demiterea să fie adoptată, ceea ce va însemna până la urmă o hotărâre politică. Întrebarea este dacă noul manager, numit direct ca interimar de Romeo Dunca, va reuși să facă acele modificări în organigrama spitalului pentru a reduce arieratele.

Dan AGACHE 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei