28.7 C
Reșița
marți, 05 iulie 22

Dunca și-a prezentat activitatea, după primul an de mandat la conducerea Caraș-Severinului (I)!

 

În cadrul unei conferințe de presă organizată în sala Palatului Administrativ din Reșița, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, și-a prezentat bilanțul după primul an de mandat în funcția în care a fost ales prin votul exprimat de cetățenii acestui județ.

Dunca a făcut o selecție a realizărilor, în prima parte fiind prezentat stadiul proiectelor cu finanțare europeană pe care le-a derulat în ultimul an Consiliul Județean Caraș-Severin.

spot_img

„Am continuat implementarea și fazarea proiectului Sistem Integrat de Management al Deșeurilor în județul Caraș-Severin, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare din 2014 – 2020.

A continuat implementarea proiectului „Extinderea și Dotarea infrastructurii a secției UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, finanțat prin POR 2014. De asemenea, a continuat implementarea proiectului de modernizare 581 intersecția cu Dj 586 Secășeni Grădinari iar vestea este că utilajele vor înepe în aceste zile asfaltarea la Grădinari, apoi Ticvaniu Mare și apoi segmentele de drum între cele două localități. Sperăm că până la sfârșitul lunii octombrie se va putea circula pe asphalt, chiar dacă nu pe întregul tronson“, a declarat președintele Romeo Dunca, cel care l-a apelat în timpul conferinței pe administratorul firmei care se ocupă de execuția acestui drum (n.r. Max Agro) și care l-a asigurat că lucrurile se află sub control iar „asfaltarea de octombrie“ e iminentă.

Dunca a vorbit și despre începutul implementării proiectului dedicat modernizării drumului județean 608 Plugova – Globu Rău – Costiș – Cornereva, finanțat prin programul POR 2014 – 2020. „Au fost niște eforturi deosebite de a putea da ordinul de începere, deși finanțarea este semnată în mandatul trecut. Un calvar care a fost necesar pentru a avea astăzi o oarecare activitate, dar pot să vă spun că lucrurile merg din ce în ce mai bine pe zi ce trece. Poate la finalul anului viitor vom ajunge într-un moment în care lucrurile vor merge așa cum trebuie, dar față de demararea acestor lucrări și cum se mișcă lucrurile acum, este o mare diferență. Cred că vom reuși să ducem acest proiect la final. Este o poziție nouă pentru că până acum am avut teamă că nu o vom putea duce, dar după vizita de ieri încep să sper că vom reuși să finalizăm acest proiect cu acest contructor (n.r. Emilioano Vest). Ceea ce este o mare realizare și o dovadă că noi nu avem nimic cu niciun fel de constructor, atâta timp cât acesta își face treaba. Dacă mai adăugăm și faptul că ei astăzi lucrează mult mai bine decât acum trei luni, înseamnă că aceste vizite în teren sunt eficiente“ a ținut să remarce Dunca.

Tot în acest prim an de mandat a continuat implementarea proiectului „Consolidarea capacității sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza Covid în județul Caraș-Severin“ finanțat prin POIM. După semnarea contractului de finanțare din 25.09.2020 s-au realizat achizițiile de informare, publicitate și audit financiar. La data de 12 mai 2021 au fost semnate cele 7 contracte de achiziții publice pentru furnizare de echipamente.

La rubrica „realizări ale mandatului Dunca“, actualul președinte ales al județului a consemnat și rezilierea celor trei contracte pentru reabilitarea termică a Staționarelor 1, 2 și 3 ale Spitalului Județean de Urgență din Reșița. „Consider o realizare aceste rezilieri pentru că dacă aș fi semnat pentru reabilitarea staționarelor, eu cred că astăzi am fi fost în situația incapacității de plată a facturilor. Din păcate, până la momentul noiembrie 2022, atunci când creditul la CEC se termină, lucrarea trebuia realizată. Deci aveam obligația de a plăti acei 35 de milioane de lei, lucru pe care n-am fi putut să-l facem, iar ajutorul sperat, oricât de mare ar fi fost el, nu ar fi fost suficient. Pentru că avem experiența cererilor înaintate Guvernului pentru sprijin financiar sau stingerea arieratelor și nu am primit sume suficiente“, a fost declarația lui Romeo Dunca.

Tot în anul scurs al mandatului Dunca, Consiliul Județean Caraș-Severin a pus bazele noilor proiecte de investiții pe fonduri europene, a mai explicat Dunca. Prin hotărârea din 27.11.2020 a fost aprobat acordul de parteneriat  pentru dezvoltarea de proiecte comune între județene Caraș-Severin și Timiș. „Este vorba de acel tren (n.n. cu hydrogen?), reabilitare care astăzi este în faza de licitație și avem un ofertant  puternic, societatea de Metrou din București , ceea ce ne face să credem că putem duce la finalizare acest obiectiv. Sigur, este cale lungă până acolo dar am demarat și suntem pe drumul bun“, a declarat plin de speranță Romeo Dunca.

De asemenea, Dunca a vorbit și despre demararea pregătirea proiectului „Creșterea capacității  de gestionarea crizei sanitare Covid 19 prin construirea unui Spital Modular pentru Spitalul Județean de Urgență Reșița“.

A fost unul din primele noastre proiecte, unde am reușit să extragem terenul pentru construirea viitorului modular, am întocmit toată documentația și am reușit să facem un proiect frumos, care este apreciat și chiar dacă nu avem astăzi confrimarea că îl vom face, eu cred că nu ne va apuca sfârșitul lunii și am să vă pot da această veste. Am această convingere pentru că ieri am avut o discuție on-line cu reprezentanții de la București, cu proiectantul și s-au punctat ultimele detalii pentru a avea un răspuns pozitiv. Dar așteptăm“.

Despre celelalte realizări asumate în primul an de mandat de către președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, vom discuta și în zilele următoare.

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. D-le Președinte,mai faceți deplasări în teren și pe Dj 572 să vedeți cum se circulă,in ce condiții, toți cetățenii din zona :com.Forotic și Doclin ,daca arde o casă până ajung pompieri arde tot satul,se tot vorbește de mobilitate, care mobilitate .drumuri Nu,autobuze Nu, și cei mai dureros trenuri Nu .Acest hulit Dj572 chiar nu vă interesează sau nu sunteți capabili sa-l reabilitați ,Îmi este rușine de toate promisiunile tuturor celor care s-au succedat la conducerea județului .In 30 de ani sa nu fiți capabili să faceți niste poteci că de drumuri nu poate fi vorba .Ziua buna .,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei