fbpx
10.7 C
Reșița
luni, 04 martie 24

Este oficial! Județul Caraș-Severin a tras lozul cel mare

Este oficial! Județul Caraș-Severin a tras lozul cel mare, după cum declara președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, atunci când vine vorba de amenajarea unor trasee cicloturistice. După ce spre finalul anului trecut, Ministerul Dezvoltării publica lista cu cele 10 proiecte eligibile pentru a primi finanțare prin PNRR, zilele trecute a fost prezentat și rezultatul final al evaluării, adică lista cu proiectele ce vor fi finanțate. Într-o primă fază este vorba doar de trei astfel de proiecte.

142.642.500 de euro vor ajunge în vestul țării pentru amenajarea a 1.700 de km de piste de biciclete ce vor străbate județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara, în cadrul unui proiect implementat de consiliile județene din cele patru județe. Aproape 700 din cei 1.700 de km se află pe raza județului Caraș-Severin.

„Echipa de implementare a fondurilor europene a CJ condusă de doamna Cristina Mocanu alături de echipele județelor Timiș, Arad și Hunedoara a tras lozul cel mare. Asocierea celor patru județe și documentarea exemplară a proiectului a făcut ca punctajul obținut să fie aproape de maxim. În acest fel, 142 de milioane de euro, pe departe cea mai mare suma din total alocată, vor duce în final la realizarea a 1.700 km de piste de biciclete în zona de vest a țării. Evident că cei mai mulți km sunt la noi în județ. Deși vorbeam în 2020 de 500 de km, iată că azi temele sunt făcute pentru 685 care vor fi realizați la noi în județ. Opoziția opoziției la cheltuirea unor sume puse pe ordinea de zi de către subsemnatul, legate de realizarea unor studii de prefezabilitate, nu a fost suficientă să oprească votul în CJ a acestor alocări de către consilierii PNL majoritari și iată că avem un rezultat fantastic. Să vezi și să nu crezi: un clasament unde județul Caraș-Severin e fruntaș.

Nu codaș, așa cum în multe altele eram sau încă suntem. Cele 50 de milioane de euro care vor intra în infrastructura noastră vor desena trasee de pedalare prin frumosul Banat de Munte în așa fel încât obiectivele turistice și de belvedere să poată fi mai ușor și în acest mod accesate”, preciza președintele CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca.

Celelalte două proiecte care au fost aprobate spre finanțare vizează amenajarea de trasee cicloturistice în județele Suceava, Bistrița Năsăud și Mureș (494 de km – 40.755.000 de euro), precum și în județele Dolj, Olt și Mehedinți (356 de km – 29.370.000 de euro).

 

Karina TINCUL

4 COMENTARII

 1. Ca să vedeți cât îi duce mintea pe „aleșii” județului: avem sute de kilometri de drumuri și străzi într-o stare jalnică, de nu poate ajunge ambulanța sau mașina pompierilor la destinație . Dar ce le-a fătat mintea celor de la conducere ? Facem piste pentru biciclete. Și încă 685 kilometri.
  Care va fi utilitatea acestor piste ? Cine le va folosi ?
  Părerea mea e că nici nu s-au gândit când au depus astfel de „proiecte” pentru finanțare.
  E cam același lucru ca și trenul cu hidrogen.

 2. Cele 50 de milioane de euro … vor desena trasee …”, preciza președintele CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca.

  Vor desena … desene. Cu hidrogen spre oxigen. Adică apă
  (de ploaie).

 3. Ne vom urca toți pe bicicletele produse prin alte părți, că la Reșița nu se mai fac, și vom pedala spre alte zări in căutarea locurilor de muncă. Ca să avem bani de intrat la mall, aquapark și săniuș!

 4. Hoție mascată. Așa se șmenăresc banii din fonduri europene sau chiar din taxe vs.impozite plătite doar pentru coțcăriile ăstora. Nici nu vreau să cred altceva indiferent de comentarii venite de la lingăii apărători ai lui Dunca ,Tăițelu etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei