fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Primarul Ilie Boboescu continuă dezvoltarea comunei Coronini! Mai multe proiecte au primit deja finanțare

După ce în vara anului trecut în comuna Coronini s-a inaugurat o unitate de învățământ și sediul Primăriei, construcții ridicate de la zero, edilul Ilie Boboescu are planuri mari și pentru acest an.

„Avem deja aprobată o finanțare de 4,3 milioane de lei pentru un proiect depus pe Anghel Saligny, proiect ce ne va permite să extindem sursa de apă potabilă pentru locuitorii comunei, dar să și modernizăm branșamentele existente“, a precizat primarul Boboescu.

Acesta a adăugat că astăzi va fi prezent la București pentru a semna o finanțare de aproape 2 milioane de lei pentru un alt proiect derulat prin PNRR, privind realizarea unui sistem inteligent de management local în comuna Coronini.

Edilul mai are o finanțare în valoare de peste 538 de mii de lei, obținută pe GAL (AFIR), prin care își propune construirea unei alei pietonale pentru accesul turiștilor la cetatea Ladislau și o parcare adiacentă în preajma cetății. Referitor la lucrările de renovare și punere în valoare a acestei cetăți, Ilie Boboescu a mai afirmat:

„Lucrările de reabilitare sunt aproape gata. Constructorul mai are de montat o serie de parapeți de protecție ce vor veni gata confecționați, destinați protecției turiștilor care vor vizita cetatea. Cred că la sfârșitul primăverii vom putea deschide accesul la acest obiectiv istoric, perioadă ce coincide cu deschiderea sezonului turistic în Clisura Dunării“, a adăugat primarul comunei Coronini din Clisura Dunării.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei