fbpx
31.7 C
Reșița
sâmbătă, 13 iulie 24

Există speranță pentru DJ 582E Prislop-Semenic! A fost declanșată exproprierea terenurilor aflate în proprietate privată

Consilierii județeni cărășeni au aprobat declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobililor (terenurilor) proprietate privată aflate pe amplasamentul drumului județean 582E Prislop-Semenic, un pas necesar în vederea obținerii finanțării necesare modernizării drumului spre munte. Este vorba de o suprafață de aproximativ 3.000 de metri pătrați, aflată în proprietatea a 12 entități private, persoane fizice sau juridice, pentru care Județul Caraș-Severin va plăti despăgubiri în valoare de aproape 50.000 de euro. În aceeași ședință au fost aprobați și indicatorii tehnico-economici, faza DALI, aferenți obiectivului de investiții „Modernizare drum județean 582E Prislop-Semenic”.

Urmează să se facă exproprieri pe o suprafață de aproximativ 3.000 de metri pătrați, la un preț evaluat de 15 euro pe mp, e vorba de vreo 12 proprietari, pentru ca în sfârșit, după atâția ani, să putem să completăm documentația care a fost trimisă la CNI și să începem cu speranțele că vom putea obține o finanțare pentru realizarea acestui acces atât de necesar pentru turiști”, a precizat Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Cererea de finanțare pentru modernizare DJ 582E Prislop-Semenic a fost depusă la CNI în august 2021. Conform unei adrese a CNI, proiectul a fost inclus pe lista sinteză a subprogramului „Lucrări în primă urgență” urmând ca finanțarea proiectului să se realizeze în corelare cu alocațiile bugetare disponibile la nivelul Ministerului Dezvoltării. Ulterior însă au fost identificate suprapuneri cu alte imobile care nu sunt în proprietatea județului. Mai exact, au fost identificate pe amplasamentul drumului, 12 imobile care au care au ca proprietari entități private și 5 imobile al căror proprietar este Comuna Văliug. În cazul terenului aflat în proprietatea Comunei Văliug, soluția a fost simplă, acesta trecând din domeniul public al Comunei Văliug în domeniul public al județului în vederea realizării investiției. Pentru celelalte 12 imobile (terenuri) a fost necesară însă realizarea de documentații topografice de expropriere, precum și de rapoarte de evaluare pentru stabilirea valorii de piață a acestora. Consiliul Județean a aprobat disponibilizarea sumei de 247.350 de lei pentru acordarea de despăgubiri pentru cei 12 proprietari, iar în ședința de săptămâna trecută a fost, în cele din urmă, aprobată declanșarea procedurii de expropriere.

 

Karina TINCUL

1 COMENTARIU

  1. Interesant! De ce nu s-a făcut un schimb de terenuri!? Asa cum s-ar fi putut face și la Reșița, cu cei 2000 mp pentru spital!
    Dar se prefera banii publici, ca onor conducătorii noștri, doar nu sau de la ei! Interesant e ca peste 3000 mp pe Prislop-Semenic, sunt muuult mai ieftini decât 2000 mp la Reșița, sub podul din Govandari…dar la țară, merge și așa…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei