23.7 C
Reșița
luni, 16 mai 22

Fotbaliştii reşiţeni în linie dreaptă spre Play-off!

Etapa a XIII-a a campionatului Ligii 3 a adus în Valea Domanului echipa CSM Deva, o contracandidată a rossonerilor pentru promovare. Oaspeţii noştri veneau după o victorie în faţa celor de la Gilortul Tg. Cărbuneşti, ocupând locul secund, cu 25 de puncte.

După un început echilibrat, gazdele au început să fie mai prezente în jumătatea adversă, iar ocaziile din minutul 17 – Marian DRĂGHICEANU şut pe lângă bara din dreapta porţii adverse, respectiv minutul 18 – şuturile lui Amir JORZA şi Ionuţ CIOINAC, au anticipat deschiderea scorului, în minutul 20: pătrundere pe partea dreaptă a lui Valentin MUNTEANU, centrare în faţa porţii, mingea ajunge la Mediop NDIAYE care şutează puternic din şase metri, portarul nu poate reţine, iar mingea trece linia porţii, cu tot efortul unui fundaş de o respinge.

Reşiţenii au avut posibilitatea de a se desprinde pe tabela de marcaj, dar nu au reuşit să valorifice ocaziile avute. Devenii s-au bazat pe mingi lungi către Mahadi KAYONDO, dar fără să ameninţe cu adevărat poarta apărată de Sebastian MICU.

spot_img

Repriza a doua cu o primă modificare în echipa noastră, Sebastian VELCOTĂ luându-i locul lui Aboubacar GAKOU. Oaspeţii au reuşit să pună presiune pe fundaşii noştri, iar în urma unei asemenea acţiuni au şi reuşit să restabilească egalitatea, în minutul 49, prin Mahadi KAYONDO, după o pătrundere în zona centrală şi un şut pe jos din interiorul carelui mare.

Rossonerii reacţionează, iar trei minute mai târziu, în minutul 52 au trecut în avantaj prin golul reuşit de către Valentin MUNTEANU, după o acţiune pe partea stângă şi un şut în colţul lung. În minutul 54, reşiţenii reuşesc desprinderea prin reuşita lui Marian DRĂGHICEANU, după o pasă primită de la Amir JORZA.

În minutul 65, antrenorul nostru Dan ALEXA, face alte două modificări: Nicuşor FOTA în locul lui Marian DRĂGHICEANU, iar Laurenţiu BREŞNENI a intrat în locul lui Valentin MUNTEANU.

După alte cinci minute, în minutul 70, rossonerii reuşesc cel de-al patrulea gol prin Amir JORZA, care a şutat imparabil de la aproximativ 11 m, după o pasă perfectă venită de la Ion VASLUIAN.

În minutul 79, Călin CRISTEA îi ia locul lui Ştefan BĂRBOIANU.

Meciul este jucat, oapeţii nemaireuşind să pună în periol poarta reşiţeană.

De menţionat este debutul în echipa noastră a lui Alexandru NEGRU (născut în anul 2004), introdus în teren în minutul 85 în locul lui Ion VASLUIAN.

După această victorie, rossonerii se distanţează la 12 puncte de echipele de pe locurile doi şi trei, Voinţa Lupac şi CSM Deva, aşteptând cu încredere meciurile din play-off.

Reşiţenii au abordat jocul în următoarea formulă: Sebastian MICU – Alexandru SIMA, Sorin AVRAM, Ştefan BĂRBOIANU (min. 79, Călin CRISTEA) – Ionuţ CIOINAC, Amir JORZA, Ion VASLUIAN (min. 85, Alexandru NEGRU), Marian DRĂGHICEANU (min. 65, Nicuşor FOTA) – Aboubacar GAKOU (min. 46, Sebastian VELCOTĂ), Mediop NDIAYE, Valentin MUNTEANU (min. 65, Laurenţiu BREŞNENI). Pe bancă au luat loc şi: Cristian ZIMMERMANN, Iulian CIUBOTARU, Cătălin ION, Demetris CRISTODULO.

La finalul meciului Dan ALEXA, antrenorul rossonerilor, a declarat: „Cred că a fost un joc la discreția noastră, pe lângă cele patru goluri am mai ratat trei-patru situații foarte mari. Am avut un moment în care ne-a egalat Deva, dar reacția echipei a fost foarte bună. Îmi felicit echipa pentru că ne-am distanțat de Deva. Cred că e o victorie importantă, am cam rupt clasamentul, din punctul ăsta de vedere. Mai avem două etape, vrem să obținem maximum de puncte și să creștem ca joc.”

În etapa a XIV-a rossonerii vor întâlni în deplasare echipa a doua a Viitorului Pandurii Tg. Jiu. Partida este programată vineri, 26 noiembrie, de la ora 14:00.

 

Miruna MIHANCEA 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei