1.7 C
Reșița
duminică, 27 noiembrie 22

(FOTO/VIDEO) Un strop de bucurie, în dar de ziua lor! Sărbătoare la căminul pentru vârstnici din Reșița!

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită în fiecare an în data de 1 octombrie, din 1991. Această dată a fost stabilită în 14 decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU), în baza Rezoluției nr. 45/106.

După doi ani de pandemie, Căminul pentru Persoane Vârstnice Reșița și-a sărbătorit anticipat seniorii, cu muzică, joc, voie bună și invitați speciali, care și-au dorit să le fie alături bunicilor din cămin și să îi mângâie cu un zâmbet și o vorbă bună.

Vădit emoționată de întâlnirea cu vârstnicii, chiar dacă într-o zi aniversară, directorul AJPIS, Elena Solomonesc, a vorbit cu multă sensibilitate și lacrimi în ochi despre această etapă inevitabilă din viața unui om.

spot_img

Trebuie să avem grijă de bătrânii noștri, toți ar trebui să avem grijă de ei, nu doar cei care avem îndatoriri oficiale prin serviciul pe care îl avem. Și familiile lor trebuie să aibă grijă, chiar dacă i-au adus în acest centru și poate sunt plecați din țară. Din păcate nu mai sunt vremurile de acum 50 de ani și trebuie să plecăm să muncim, dar să nu îi uităm, să îi facem să se mai simtă în familie. Ar trebui să ne punem în locul lor, pentru că vom ajunge și noi la vârsta lor!

Căminul pentru Persoane Vârstnice Reșița găzduiește în prezent 84 de bătrâni, iar cel mai în vârstă beneficiar are 98 de ani.

Despre programul folcloric inedit organizat în cinstea beneficiarilor din cămin a oferit detalii directorul așezământului social, Lucian Dunăreanu.

„Le-am pregătit un program special cu sprijinul Consiliului Județean și nu numai. Sunt aici membrii Ansamblului Bârzava și reprezentanți ai Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, context în care îi mulțumesc domnului Dan Mirea pentru spectacolul pregătit astăzi bâtrânilor, dar și tuturor oficialităților, colaboratorilor și susținătorilor, pentru implicare. Sper ca astăzi bâtrânii noștri să se simtă cu adevărat sărbătoriți.

Le urez la mulți ani cu sănătate și să petrecem cât mai mulți ani împreună, aici în Căminul pentru Persoane Vârstnice Reșița!”, a declarat directorul Căminului, Lucian Dunăreanu.

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca a ținut să fie prezent în mijlocul vârstnicilor beneficiari ai serviciilor din acest  așezământ, în această zi aniversară.

Am încercat să aducem și noi un strop de bucurie în sufletele părinților noștri și ale bunicilor noștri care sunt în acest așezământ. Facem tot ce ne stă în putință să îmbunătățim viața lor! Le urez un la mulți ani bătrânilor din întreaga lume!”

Nelipsiți au fost și jandarmii cărășeni, care și-au arătat considerația și respectul pentru seniori oferindu-le în dar câte o floare.

Este o onoare pentru noi să fim prezenți la sărbătorirea Zilei Internaționale a Vârstnicilor. Cu ajutorul colegilor mei am reușit să aducem un strop de fericire pe chipul acestor bătrâni, am achiziționat trandafiri și i-am dăruit fiecărei persoane din acest cămin. Ne bucurăm foarte mult că putem fi măcar în această zi alături de ei și promitem că îi vom mai vizita!”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, Marius Săndulescu.

Lorena POENARU

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei