fbpx
19.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

Greva sindicatelor din învățământ continuă; la fel și rotativa

Aseara a avut loc o nouă rundă de negocieri Guvern – Sindicate pentru stoparea grevei cadrelor didactice și reluarea cursurilor. Încă de aseară sindicaliștii se arătau sceptici după oferta politicienilor, dar au promis consultări cu oamenii din teritoriu și un răspuns astăzi.

Acesta a venit: profesorii continuă greva și resping oferta Guvernului. O ofertă care nu poate fi numită nici măcar…modestă: tichete valorice de 2500 de lei. O mie luna viitoare și alte 1500 în toamnă.

„Guvernul României doreşte să crească salariile profesorilor. Până la 15 iulie va fi gata proiectul de lege privind salarizarea în care se regăsesc şi creşterile salariale solicitate în educaţie. Până atunci, până pe 15 iulie, reprezentanţii Guvernului au transmis că pentru toţi cei care lucrează în sistemul de învăţământ urmează să fie acordate prime pentru cariera didactică, pentru sprijinul acordat în activitate celor care lucrează în sistemul de învăţământ, aproape 300.000 de oameni”, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

spot_img

Secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, a declarat, miercuri seară, după negocierile cu liderii sindicatelor din învăţământ, că nu se poate vorbi de creşteri salariale şi nu pot fi acordate sporuri. ”Oferta suplimentară a Guvernului va fi aceea a acordării unei sume în luna iunie şi una în octombrie, legate de cele două evenimente importante, care va consta într-un card pentru cariera profesională, acordată profesorilor şi personalului auxiliar“.

Drept răspuns la oferta guvernamentală, sindicatele au ieșit în stradă într-un miting ce se desfășoară în capitală dar și în principalele orașe ale țării. În concluzie, greva sindicatelor din învățământ va continua, probabil încă o săptămână, cel puțin.

Asta pentru că actualul premier și-a anunțat deja demisia pentru ziua de vineri. După concultări la Cotroceni, program de guvernare și stabilirea portofoliilor, va urma votul din Parlament și instalarea noilor miniștri. În consecință sindicatele nu vor mai avea cu cine să negocieze.

Și uite așa PNL se spală pe mâină de problema protestelor și a grevei din Educație, se „leapădă“ și de preconizata grevă de avertisment și grevă generală a sindicatelor din Sănătate și pisica moartă va pica (din nou) în curtea social democraților. Parcă îl văd deja pe președintele Iohannis arătând cu degetul spre Marcel Ciolacu (asta dacă îl va numi premier) și îngânând în stilul caracteristic, cu un zâmbet până la urechi: Peee…Seee..Deee!

Dan AGACHE

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei