fbpx
10.7 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

Handbaliştii reşiţeni își mențin șansele pentru un loc la turneul de promovare!

Duminică, 26 martie, aceștia au trecut de CSU Constantin Brâncuși Tg. Jiu: 44 – 27

 

În cadrul etapei a IX-a a Play-off-ului de promovare al Campionatului Diviziei A, handbaliştii rossoneri au întâlnit în sala Liceului „Traian Vuia” echipa CSU Constantin Brâncuși Tg. Jiu. Oaspeții veneau după o înfrângere pe teren propriu în fața echipei din Alexandria, iar rossonerii după victoria de la Medgidia.

Începutul meciului a aparținut gazdelor care s-au distanțat rapid, în minutul 7  conducând cu 7 – 1. Oaspeții au revenit în joc, reușind să vină la o diferență de trei goluri, 5 – 8, în minutul 14. Din acest moment pe teren a fost o singură echipă,  reșițenii reușind să-și asigure până la pauză o diferență de unsprezece goluri: 24 – 13.

Repriza a doua a avut aceeași desfășurare, rossonerii reușind să-și mărească avantajul, permițându-și și unele ratări din poziții favorabile. La final, tabela de marcaj a arătat o diferență de șaptesprezece goluri în favoarea gazdelor: 44 – 27!    O victorie facilă pentru handbaliștii rossoneri, după deplasările de la Făgăraș și Medgidia, care îi motivează pentru jocurile care vor urma.

Radu BOTE, Cristian IONESCU și Gabriel LUPAN au avut la dispoziție următorul lot de jucători: Boban VUIȚA, Alexandru BLAGOE, Ionuț TĂNASĂ – Marius BAHAN (10 goluri), Snezan RADOSAVLEVICI (1 gol), Raul HEIMBACH (6 goluri), Marian NEGRU (4 goluri), Marius NEGRU (6 goluri), Andrei BONDOC (4 goluri), Lucian IGNAT (4 goluri), Antonio GÎRBAN (7 goluri) , Dragoș DĂNEASA (2 goluri).

La finalul jocului, Radu BOTE, antrenorul principal, a precizat: A fost un meci mai ușor. Urmează cel de la Iași, o echipă mai modestă, dar toate echipele au avut meciuri grele acolo. Dacă mai reușim să legăm în următoarele două etape o victorie, suntem bine. Meciul de astăzi a fost la discreția noastră. Au fost și mai multe ratări, datorate unei relaxări a jucătorilor”.

Și Marius BAHAN, marcator a 10 goluri, a declarat: „O victorie facilă. Putem spune că a fost un antrenament cu spectatori. A fost o diferență foarte mare. Noi am intrat motivați de la început, așa cum am discutat și în vestiar cu colegii mei, să dăm 100 % și să ne facem meciul ușor de la început. Cu o apărare bună ne-am desprins imediat. În continuare ne așteaptă meciuri dificile. Avem o deplasare duminică (1 aprilie) la Iași. Va fi foarte greu acolo și foarte obositor. Încă suntem în „inferioritate numerică”, mai sunt accidentați Deniss KIRSCH, Rareș SCURT. Eu nu am fost 100 % și nici Lucian IGNAT. Sperăm să ne revenim cât mai repede și să fim 100 % și acolo, pentru că fiecare jucător contează pentru noi, având în vedre lotul pe care îl avem. Apoi urmează acele dueluri cu Sighișoara și cu Cluj, două deplasări legate și mergem să dăm totul!”.    

În celelalte meciuri ale Play-off-ului de promovare s-au înregistrat următoarele rezultate: CSM Făgăraș vs. CSM Sighișoara – 25 – 27; CSM Alexandria vs. CS Politehnica Iași – 32 – 25; CS Universitatea Cluj vs. CS Medgidia – 34 – 26. În clasament conduce echipa clujeană, urmată de CSM Sighișoara și CSM Alexandria. Pe ultimul loc care dă dreptul de participare la turneul de promovare a urcat echipa noastră.

Etapa a X-a a Play-off-ului este programată duminică, 2 aprilie, iar jucătorii reșițeni vor întâlni în deplasare echipa Politehnica Iași.

Miruna MIHANCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei