fbpx
-1.3 C
Reșița
vineri, 27 ianuarie 23

În coaliție la Guvernare, dar în opoziție când e vorba de soarta românilor

„PSD va solicita în cadrul Coaliției de guvernare respingerea proiectului de lege inițiat de fostul premier Florin Cîțu și de fostul ministru de Interne, Marcel Vela, prin care se propune interzicerea exportului animalelor vii către statele terțe Uniunii Europene“, afirmă senatorul social-democrat de Caraș-Severin, Ion Mocioalcă. „Această propunere legislativă demonstrează încă o dată cât de rupți de realitate sunt inițiatorii ei și cât de puțin înțeleg situația fermierilor români“, mai completează senatorul PSD.

Chiar dacă oficial sunt într-o coaliție de guvernare, parlamentarii PSD de Caraș-Severin nu se sfiesc să atace ori să se atace atunci când în joc este soarta românilor, la fel cum este și această lege ce prevede exportul de animale vii. Senatorul Ion Mocioalcă explică și motivele:

„O astfel de reglementare ar afecta grav relațiile comerciale foarte bune pe care România le-a construit în timp cu statele din Orientul Mijlociu, ceea ce ar conduce la intrarea în faliment a multor fermieri români.

spot_img

PSD a susținut în permanență încurajarea procesării în țară a materiilor prime pentru obținerea produselor cu valoare adăugată mare. Dar în acest caz, punerea pe butuci a fermelor și stânelor din România nu înseamnă susținerea producției românești, ci falimentarea unor sectoare importante din zootehnia națională. Creșterea capacității de procesare a României nu se obține prin interzicerea exporturilor, ci prin stimularea investițiilor în unități de prelucrare a materiilor prime.

Totodată, inițiatorii proiectului de lege nu sunt deloc informați cu privire la schimbările semnificative care s-au produs în România în privința transportului de animale vii. În momentul de față, România respectă toate normele europene în acest domeniu.

În general, PSD se va opune oricăror inițiative legislative de acest gen, care nu sunt discutate în prealabil cu fermierii români, mai ales după ce aceștia au fost puternic afectați de seceta de anul trecut“, a mai adăugat senatorul PSD de Caraș-Severin, Ion Mocioalcă.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

4 COMENTARII

 1. Umflatul ăsta vine să vorbească despre soarta românilor ?
  Atât de bine cunoaște el legile și piața exportului de carne, încât au apărut deja două persoane care i-au dat peste bot, dar el tot insistă …

  Ăsta e de 5 mandate senator / deputat de Caraș și nu a făcut nimic pentru județ. Doar a făcut o filială pro România, și-a luat bagajele și s-a mutat înapoi în peeseedee când a văzut că nu merge treaba și își pierde jilțul regal din parlament. Asta a fost cea mai mare realizare a personajului din articol. Restul sunt doar povești marca pinocchio / mocioarcă.

  P.S. Redacția, publicați mai rapid comentariile, nu la o zi distanță, când dispare articolul de pe prima pagină !

 2. Cu adevărat de ,, soarta ” fermierilor români nu le pasă în realitate ,, şparlamentarilor ” , ci de ,, combinațiile ” mafiilor de partid(e) adânc înfipte în toate fomeniile / ramurile economiei ( de unde ,, se hrănesc ” în mod parazitat ).
  Bunele relații ,, bilaterale ” cu statele din orientul mijlociu ( şi apropiat , sau mai îndepărtat ) la care se referă…sânt cele ,, ce le-au stabilit ” comuniştii şi securiştii , respectiv urmaşii şi descendenții ( progeniturile lor ) , respectiv în interesul şi avantajul lor / propriu actual.Cine face combinațiile în portul Constanța , de unde pleacă cerealele şi animalele vii ( transportate în condiții criminale de lumea III-a ).Este adevărat că duci animalul ,, la abator ” , dar asta’nu îți dă nici un drept să îl chinui în moduri / modalități ,, demne ” de genul filmelor / seriei SAW.Sânt de părere că mai degrabă majoritatea ,, şparlamentarilor ” şi a acoliților lor din ,, aparatul de stat ” criminal-mafiot merită o asemenea soartă ( tratamente care în ,, regnul animal uman ” ar fi considerate ,, inumane şi degradante ” ; inuman şi degradant nu înseamnă să chinui astfel doar un om , ci şi să te dezumanizezi / ,,transformi într-un monstru” în acelaşi mod față de nişte ființe nevinovate şi lipsite de apărare…indiferent cărei ,, specii aparțin ” ).
  P.S. Nu demult ( cu 3 – 4 ani în urmă , dacă îmi amintesc bine ) un grup de ,, politicieni ” puseseră gând rău câinilor ciobanilor / stânelor fiindcă le stricau ,, combinațiile ” într-ale braconajului ( pardon ,, vânătorii ” ) ; bineânțeles sub pretextul protejării faunei din pădure ( deşi ,, drujbiştii şi motoriştii ” mafiilor de partid/e le hăituiesc zi de zi distrugându-le habitatul ).Bag de seamă că acesția sânt ( se pretind a fi / ,, se dau ” ) un fel de Bruce Willis…când îi ,,salvează el pe toți ” )):: Apropo ,, dragi tovarăşi şparlamentari ” ( mă refer la marea voastră majoritate , poate cu mici excepții… ,, pe ici , pe colo ‘ „) cum a rămas ,, schema ” (,, faza „) cu datoriile statelor ,, din orientul mijlociu ” / africane ?… Au avut / au cumva aceeaşi soartă cu cea a tezaurului şi a conturilor lui Ceauşescu ?…

 3. „PSD va solicita în cadrul Coaliției de guvernare respingerea proiectului de lege inițiat de fostul premier Florin Cîțu și de fostul ministru de Interne, Marcel Vela, prin care se propune interzicerea exportului animalelor vii …”

  Asta depinde de conceptul de animale (vii).
  Valabil și pentru ”Anthropoid”?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei