fbpx
16 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Încă un elev eliminat în ultima zi a Examenului de Evaluare, în Caraș-Severin

Mare parte din emoțiile absolvenților de clasa a VIII-a s-au risipit, după ce și ultima probă, cea la Limba și literatura maternă a examenului de Evaluare Națională (sesiunea iunie 2021), în județul Caraș-Severin, s-a încheiat. Rămâne de îndurat așteptarea și veșnicele întrebări după un astfel de examen: „L-am luat sau nu?“, „Oare cu ce notă?“, „Pot să mă înscriu la liceul la care vreau?“, „Ce fac dacă nu iau evaluarea?”

La proba de astăzi au fost înscriși 21 de candidați (3 la Limba și literatura maternă croată și 18 la Limba și literatura maternă germană), din care un candidat a absentat. Singurul centru de examen pentru această probă a fost constituit la Colegiul Național „Diaconovici Tietz” Reșița. Un elev a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.
Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Candidații care depun sau transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarației-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Absolvenţii învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu pot finaliza/participa la probele de examen pot susţine aceste probe în etapa specială, programată în perioada 5 – 12 iulie, precedată de etapa de înscriere (28 iunie – 2 iulie). Dacă aceștia au participat la una sau mai multe probe de examen, dar nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele desfășurate în perioada 22-25 iunie 2021.

Vă reamintim, în județul Caraș-Severin, 1463 de absolvenți ai clasei a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională.  Dintre aceștia, s-au prezentat la cea dintâi probă de examen- 1399 de candidați, iar la cea de a doua 1397.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei