fbpx
18.5 C
Reșița
duminică, 19 mai 24

Întâlnire de gradul zero în Dealul Crucii

Chiar dacă nu este an electoral, primarul Ioan Popa s-a deplasat astăzi pe teren pentru a discuta cu cetățenii din Dealul Crucii. Subiectul: starea drumurilor din zonă.

Întâlnirea a avut loc după ce un grup de patru locuitori din zonă s-au prezentat astăzi la sediul Primăriei, la ședința Consiliului Local Reșița pentru a se plânge de faptul că în zona lor nu se investește deloc în infrastructura rutieră. Mai exact, oamenii au vorbit de starea precară a străzii Ceretului, susținând că pe parcursul iernii rămân izolați, mașinile nemaiputând urca.

Este un drum de doar 473 de metri. Dacă nu se poate asfalta, măcar să îl faceți cu piatră cubică. Dacă nu se înțelege problema noastră, suntem nevoiți să venim să facem spectacol aici, la dumneavoastră la geam”, au afirmat oamenii.

Din capul locului, primarul Ioan Popa le-a explicat oamenilor că nu există bani pentru asfaltări, dar a promis că la finalul ședinței se va deplasa în zonă pentru a vedea cu ochii lui problema și a discuta cu direct cu oamenii. Ceea ce-a și făcut. Fără promisiuni deșarte, cu „cărțile pe masă”, edilul le-a spus oamenilor adevărul: nu există suficiente fonduri la bugetul local pentru asfaltarea tuturor străzilor, acestea fiind până la urmă prioritizate în funcție de trafic. Pentru zonă s-a reușit semnarea unui contract de aproape patru milioane de lei, care prevede reabilitarea căii de acces strada Feroviarului – strada Dealu Mare, în vederea extinderii transportului public. Iar pentru străzile care nu sunt cuprinse în acest moment pe nici un proiect de modernizare, se va încerca pe viitor obținerea unor finanțări.

Strada Ceretului este de fapt o străduță care dă în Rândul II și face parte din multitudinea de străzi mici și întortocheate, Rândul I, II, III, Dealul Mare, din imediata apropiere a combinatului siderurgic. Noi avem un proiect de la Muncitoresc care vine pe strada Feroviarului, în aval de cimitir și urcă pe Dealu Mare până sus în Dealul Crucii. De acolo încercăm să colectăm populația, în special copiii care trebuie să meargă la școală cu un microbuz care va face acest traseu probabil din 30 în 30 de minute și coborâm pe lângă fosta Crosi, spre Ștefan cel Mare.

Este un proiect pe care am reușit să îl facem pe incluziune socială cu POCU, însă evident că nu am putut să prindem în proiect toate aceste străduțe, inclusiv cea menționată de cei care au venit astăzi la Primărie. Cam toate arată destul de rău și o să încercăm să vedem în viitor dacă putem să identificăm resursă financiară să le facem. Poate pe noul ciclu financiar 2021-2027, tot pe incluziune socială, pentru că zona despre care vorbim este o zonă defavorizată, este o zonă urbană marginalizată și poate reușim să identificăm resurse financiară pe această axă”, a explicat pentru Reper 24, primarul Ioan Popa.

Citește si:  Aproape patru milioane de lei merg spre Dealu Mare!

Karina TINCUL

4 COMENTARII

  1. Pai dom’primarele, ziceai ca au crescut sumele încasate de primărie ca urmare a creșterii cotei din impozitul pe salarii!
    Unde’s banii ceaceo, la ce ii folosiți?

  2. Sânteți total ,, pe lângă ” referitor la cunoaşterea străzilor principale din cartierul Dealul Crucii.Transportul acela public ( microbuzul ) urmează traseul celor 3 artere de circulație principale din D.C. , care se află una în continuarea / prelungirea celeilalte astfel ( împreună pot fi considerate ,, bulevardul cartierului „… în sens al circulației auto ; la ploile torențiale / ,, rupere de nori ” , atunci când era inundat pasajul auto din zona TMK , tot oraşul devia circulația pe aceast ,, bulevard ” din Dealul Crucii pentru a ajunge ,, din partea de jos în partea de sus a oraşului…şi invers ” , atunci era bun …).Din zona semafor Muncitoresc se intră pe str.Feroviarului ( paralelă cu fosta linie ferată a CSR ) … se continuă pe str.Rîndul 1 , se virează puternic stânga pe str.Rîndul 3 ( în zona ,, Bachelită „… respectiv a intersecției ce dă în şoseaua de centură ) iar ulterior din nou stânga ( la următoarea intersecție ) trecând podul , şi coborându-se pe str.Dealul Mare ( ,,Oțelărie” cum este mai cunoscută ) spre pasajul din zona fostului Crosi.În sens invers traseul este acelaşi , cu diferența că virezi dreapta la cele două intersecții.Să spui că str.Rîndul 3 este micuță, comparând-o cu celelalte ,, rînduri ”
    …trebuie să fi habarnist local ( alături de str.Vântului , sânt de fapt cele mai lungi străzi din Dealul Crucii ). Strada Rîndul 3 continuă şi de cealaltă parte a intersecției de la Bachelită , cred că are mai mult de 1000 m lungime.Problema transportului public pe aceată rută va fi iarna…pe zăpadă / gheață ; varianta alternativă propusă de mine fiind autobuzul / microbuzul de ,, Țerova ” ( să urce din oră în oră până la intersecția Bachelită…unde va fi o singură stație , şi aşa de multe ori acesta este este gol pe ruta Țerova ).Măcar aşa poți ajunge în Govândari şi de la Intim în orice direcție cu alte autobuze (mă refer mai ales la cei fără maşini ,la cei în vârstâ ,la bolnavi).

  3. Dar ce erau oamenii și zona?Extratereștrii ,zona Zoster, dosarele x,y,z, ?Băi ziariștii, a-ți luat-o razna rău de la curvid, vaccinul de tot rahatul!Auzi la ei gradul zero!Mare este grădina sau s-a mărit gaura în zidul spitalului cu psihopupu 😛😜🤪🤪🤪🤪.Sunt oameni, nu ființe ciudate cum vi s-a inoculat de către globalistii s…ulii, băi klingonienilor. OAMENI SUNT NU CA VOI CUMPĂRAȚI PE VALUTĂ FORTE!RUȘINEEEE, ARTICOL EXTREMIST. NEONAZISM ÎN STARE PURĂ!CNAul ce PĂZESTE?🥶🥶🥶🥶🥶🥶🤞🤞🤞🤞🤞🤞👎👎👎👎👎👎👎👎👎

  4. Decat un drum la Primaria Resita, oamenii astia mai bine fac un drum la DNA Timisoara. „nu există suficiente fonduri la bugetul local pentru asfaltarea tuturor străzilor, acestea fiind până la urmă prioritizate în funcție de trafic” e o declaratie aberanta. Strada Dealul Ciorii, un ciot de strada de pe Lupacului, a fost asfaltata si racordata la utilitati cu super-prioritate. Datorita traficului? Nu!!! Cel mai probabil datorita celor care au proprietati acolo, notarii Dobre si Todorescu, Dobre Gratian si Matichescu Bogdan din echipa lui Ioan Popa. DNA ar gasi ceva suspect daca s-ar uita la actele de proprietate ale lui Matichescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei