5.7 C
Reșița
joi, 09 decembrie 21

Într-un final! Se lucrează la pavarea podului de la Cultural

Se lucrează în centrul civic al municipiului Reșița. Mai exact, au fost reluate lucrările la reabilitarea podului de la Palatul Cultural. Este vorba de un proiect început în luna martie 2020 și care a avansat destul de greu, existând perioade de timp în care nu părea să miște nimic pe șantierul respectiv. Primarul Ioan Popa dădea însă asigurări că deși nu întotdeauna vizibilă pentru cetățeni, munca la proiect avansa.

Într-un final, lucrările par să fi intrat pe ultima sută de metri și se lucrează la pavarea podului cu piatră cubică, așa cum anunța în urma cu câteva luni edilul reșițean.

Sunt niște lucrări pe care dumneavoastră nu le vedeți ca cetățeni în mod curent. S-au relocat țevi de apă, magistrale de apă, țevi de gaz, s-au făcut subtraversări pe sub Bârzava.

spot_img

S-a ridicat podul metalic cu totul de pe postamentul lui de beton și au fost făcute niște lucrări la partea metalică de jos pentru că are o vechime destul de mare, aproape 100 de ani și metalul de acolo a fost afectat de intemperii și au trebuit să facem niște tratamente la tot metalul acesta. După aceea s-a făcut sablare, vopsire în câmp electrostatic.

Este un monument de artă și nu poate fi pur și simplu lucrat într-o viteză foarte mare. Sunt lucrări care trebuie făcute cu minuțiozitate. Urmează să punem un pavaj de piatră cubică pe pod și pe laterale sunt niște parapeți, la fel niște pavaje de piatră naturală”, explica la momentul respectiv primarul Ioan Popa.

Proiectul de reabilitare a podului sudat din centrul orașului sau a podului de la vamă, cum era cunoscut pe vremuri, este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală și are o valoare de aproximativ 900.000 de lei. Termenul inițial de finalizare al proiectului era luna februarie 2021.

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei