fbpx
16 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Ion Mocioalcă este ferm: „Nu negociem intrarea României în Schengen!”

  1. „Nu negociem integrarea în spațiul Schengen”, susține cu fermitate senatorul Ion Mocioalcă, cel care ocupă totodată și funcția de secretar al Senatului României. Potrivit parlamentarului social-democrat, România îndeplinește deplin criteriile aderării și toate țările din UE admit acest fapt, cu excepția Austriei.

Legea Offshore rămâne așa cum e, nu se modifică nimic; proiectul extracției gazelor din platforma Mării Negre rămâne un obiectiv de importanță strategică iar guvernul va susține onest, transparent și la maximul posibil parteneriatul cu OMV în acest sens.

Senatorul a precizat că România vrea să dea în judecată Austria la Curtea Europeană, pentru despăgubiri, în cazul în care guvernul austriac va insista în continuare asupra veto-ului privind aderarea României la spaţiul Schengen.

„Lucrurile rămân clare: dacă Austria va vota în decembrie împotriva aderării României la spațiul Schengen, atunci vom ataca această decizie abuzivă la Curtea Europeană de Justiție”, a transmis secretarul Senatului, parlamentarul Ion Mocioalcă.

Lorena POENARU

1 COMENTARIU

  1. „Lucrurile rămân clare: dacă Austria va vota în decembrie împotriva aderării României la spațiul Schengen, atunci vom ataca …”, a transmis …

    Adică tot sub tradiționalul ”Biciul pe ei!” (în ”sistem” taie țelul?)
    Și dacă careva (nefiind de la oi) ripostează? 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei