fbpx
18.5 C
Reșița
duminică, 19 mai 24

Tabere pentru orfani și tineri traumatizați!

Casa de Cultură Studențească din Reșița, sub egida Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, organizează proiectul intitulat „Pregătiți pentru viață”.

Potrivit organizatorilor, acesta se desfășoara în două etape, în perioadele 22-24 septembrie 2023 și 6-8 octombrie 2023.

Proiectul vizează organizarea unor tabere de weekend special concepute pentru copii cu vârsta de peste 14 ani provenind atât din sistemul de protecție specială, cât și din familii vulnerabile din comunitate. Proiectul se adresează în special copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate, celor orfani de unul sau ambii părinți, precum și tinerilor care au traversat diverse traume sau abuzuri.

Prin acest proiect au fost alocate 110 locuri, fiind vorba de 90 copii, 10 însoțitori, 10 formatori, voluntari sau nimatori, astfel încât mai mulți tineri să beneficieze de această oportunitate.

Tabăra se va desfășura la Pensiunea Casa Ecologică din Băile Herculane.

Aici, copiii vor avea șansa să participe la activități recreative și de relaxare, dar și la sesiuni coordonate de specialiști în domeniul psihologiei, care vor contribui la dezvoltarea și întărirea lor emoțională și socială, transmit organizatorii.

Citește si:  Bilanț TDIS 2022! Peste 760 de copii, 16 tabere, 80 de zile, „împreună” în inima comunităților din Caraș-Severin!

Lorena POENARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei