fbpx
17 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

La Berzovia nu cresc taxele și impozitele locale

Cu toate că unele primării din Caraș-Severin au crescut taxele și impozitele locale, pentru a compensa lipsa banilor din bugetele proprii, în comuna Berzovia acest lucru nu se va întâmpla în acest an, a declarat pentru Reper24, edilul Mircea Ion Serafin.

„Noi, la Berzovia, am adoptat o altă strategie pentru taxele și impozitele locale. Nu măresc ca alte primării cu 200%, ci vreau să cresc numărul celor care își achită dările către stat. La ora actuală, cam 80% din locuitorii comunei sunt buni platnici, iar 20% nu își achită taxele și impozitele datorate. Am să trimit somații, le dau în executare silită și obțin venituri suplimentare la Primărie. De ce unii să plătească și alții nu! După ce am să-i determin pe toți să-și achite cotele către stat, mai vorbim; până atunci însă nu!

Mai bine mă înjură ăștia 20%, dar știu că își achită datoriile. Sunt familii care au restanțe și de 10 – 15 ani. Avem de încasat facturi restante, cu majorări și de 14 – 15 mii de lei. Nu sunt de acord ca unii să plătească mai mult, iar alții deloc“, a spus primarul comunei Berzovia, Mircea Serafin.

Dan AGACHE

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei