fbpx
-0.3 C
Reșița
miercuri, 01 februarie 23

Marcel Vela: „Dumnezeu lucrează prin coincidențe”!

Existența unui elicopter SMURD la Caransebeș a fost visul actualului senator Marcel Vela încă de pe când acesta era primarul municipiului, vis care s-a materializat abia după 13 ani.

Punctul de intervenție în situații de urgență de la Caransebeș are unul dintre cele mai performante elicoptere, Airbus H 135, înmatriculat cu numărul 333, un număr predestinat, care i-a adus senatorului convingerea că nimic în această viață nu este la întâmplare.

Dumnezeu lucrează prin coincidențe! Și uitându-mă la acest elicopter care are nr 333 îmi aduc aminte când eram tânăr viceprimar că voiau să caseze, cei din conducerea MApN, avioanele de luptă. Împreună cu Ioan Cojocaru am obținut aprobarea de la fostul ministru Nicolae Spiroiu ca un avion de luptă MIG 15, decorat în război, cu numărul 333 să fie donat orașului Caransebeș, avion pe care l-am montat la ștrand.

spot_img

Întâmplător, această coincidență, acum văzând ce număr are acest elicopter, 333, reprezintă faptul că în orașul cu oameni buni, Dumnezeu face minuni! Acest elicopter, dincolo de a salva vieți, dincolo de a proteja cetățeni, este continuitatea ideii de zbor, de a fi mai aproape de Dumnezeu”, a declarat senatorul Marcel Vela, prezent la Caransebeș.

Spre dezamăgirea parlamentarului, avionul cu numărul 333 de la ștrandul din Caransebeș „și-a luat zborul”, odată cu plecarea sa din fruntea administrației locale.

Din păcate, avionul 333 din ștrand nu mai există, din te miri ce pricini politico-administrative, dar el există pe pereți aici, într-un fotomontaj în care domnul comandant evocă ca început și continuitate a aviației, probabil nici domnia sa neștiind că acest elicopter pe care îl va repartiza domnul ministru secretar de stat Raed Arafat și domnul general Cătălin Dache, inspectorul general al IGAv, îl vor aloca municipiului Caransebeș”, a mai declarat Marcel Vela.

Elicopterul SMURD deținut de Punctul de Operare Aeromedical pentru salvare montană Caransebeș, deschis chiar în Ajunul Crăciunului, va fi deservit de 8 medici, 5 asistenți și de personal militar care va asigura funcționarea și mentenența aparatului de zbor. Senatorul Vela a dat asigurări că acest elicopter va fi urmat, în scurt timp, de un alt elicopter nou, Black Hawk, model S 70, destinat pentru cautare-salvare alpină, care poate transporta până la patru pacienți aflați în stare critică, având totodată capacitate de stingere a incendiilor, cât și sistem de căutare și salvare electrono-optic, inclusiv pe timp de noapte.

foto: cartula.ro

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei