fbpx
34.7 C
Reșița
vineri, 12 iulie 24

Marius Damian: „Majorarea salariilor, un răspuns eficient pentru atenuarea impactului inflației asupra populației”

Deputatul social-democrat Romulus Marius Damian laudă măsura creșterii salariului minim brut, măsură de care vor beneficia pentru 1,8 milioane de angajați, majoritatea din sectorul privat. Majorarea salariilor aduce numeroase beneficii, susține parlamentarul cărășean, în special în contextul inflației crescute la nivel european.

După cum se știe, de la 1 iulie, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată a fost majorat de la 3.300 lei la 3.700 de lei. O măsură care va garanta beneficii sociale și care este un răspuns eficient pentru atenuarea impactului inflației asupra populației, este de părere Marius Damian.

„Beneficiile acestei măsuri sunt multiple:

  • Menținerea puterii de cumpărare: În absența unei majorări salariale, creșterea prețurilor reduce valoarea reală a veniturilor, ceea ce ce ar duce la scăderea nivelului de trai.
  • Stimularea consumului: Majorarea salariilor încurajează consumul intern, un factor esențial pentru creșterea economică.
  • Reducerea inegalităților economice: Aceasta nu doar că îmbunătățește justiția socială, dar poate și reduce tensiunile sociale și economice.

Cu toate acestea, este important de menționat că majorarea salariilor trebuie realizată cu atenție pentru a evita un efect de spirală inflaționistă, unde creșterea salariilor duce la creșterea costurilor de producție și, ulterior, la creșterea prețurilor.

Așadar în contextul unei inflații crescute la nivel european, majorarea salariilor poate aduce numeroase beneficii, care să contribuie la stabilitatea economică și la bunăstarea populației”, precizează deputatul PSD de Caraș-Severin.

 

Karina TINCUL

1 COMENTARIU

  1. După cum se știe, de la 1 iulie, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată a fost majorat de la 3.300 lei la 3.700 de lei. O măsură care va garanta beneficii sociale …

    Beneficii sociale prin creșterea implicită a valorii punctului de amendă.
    ”Greșelile” milițienilor asigurând și ele venituri la bugetul (socialist) consolidat al satului.
    Conform planului cincinal … de inflație (jaf).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei