fbpx
32.7 C
Reșița
vineri, 19 iulie 24

Mirosul de cașcaval le stârnește simțurile

Scoși din schema de guvernare și din porția aferentă de cașcaval, USR-iștilor le stă mintea tot la posturile de conducere. Mai un minister, mai un PNRR, mai niște spitale ori poate niște matrapazlâcuri cu ONG-urile din dotare, băieții sunt meru în bloc-starturi, doar, doar se găsește cineva să facă echipă cu ei. Până atunci însă, se roagă să moară vecinul să ajungă ei la capra lui. Deh, proverbe românești în interpretare USR-istă.

Vicepreşedintele USR, deputatul Iulian Bulai, vicepreședinte al formațiunii politice, a declarat recent, pentru Agerpres, că nu crede că va avea loc rotaţia premierilor, iar alianţa guvernamentală dintre PNL şi PSD se va rupe.

„Nu cred că se va face rotaţia pentru că, în ultimii 6 ani, este un fenomen recurent pentru PSD de a fugi de responsabilitate şi pentru PNL, la fiecare an şi jumătate, este un fenomen recurent să îşi schimbe liderii”, a declarat Iulian Bulai. Acesta a reiterat faptul că, în ipoteza ruperii coaliţiei de guvernare, USR este pregătit să intre alături de PNL la guvernare, însă doar cu Cătălin Drulă în funcţia de premier.

Adică tot la cașcaval ar vrea onor USR-iștii; cu doar 15 procente la alegerile parlamentare din care ar trebui scăzute procentele aduse de Cioloș, retras pe linie de REPER, Bulai al nostru vrea la guvernare, dar nu în orice condiții:

„USR este dispus oricând să guverneze dar vom accepta doar dacă preşedintele USR, Cătălin Drulă va ocupa poziţia de prim-ministru. Da, intrăm la guvernare pe ultima sută de metri, da, cu PNL, dar cu Cătălin Drulă prim-ministru”, a subliniat vicepreşedintele USR.

Adică nu-i bagă nimeni (încă) în seamă, nu vin cu un buget de voturi consistent, dar vor la cașcaval și nu oricum, cu cuțitul în mână. Adică ei să facă împărțeala. Mai e o vorbă pe la noi: „Pasărea mălai visează“, iar Bulai guvernarea cu Drulă premier. Măi să fie, e oare posibil?

Dar cum în dragoste și în politică niciodată să nu spui „niciodată“, așa e și cu USR-ul la guvernare. Întortocheate sunt… cărările politicii românești.

Dan AGACHE

1 COMENTARIU

  1. Greii din uniunea hoților PNL-PSD, au constatat că mai bine împart prada, decât să poftească pe rând. O împart frățește in liniște. Altfel ce de porcăieli auzeam…! Ăsta micu’ n-a furat decât câteva luni, normal că poftește și el. Udemereii au ros cașcavalul cam tot timpul, la ei s-a trecut la icre!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei