17.7 C
Reșița
duminică, 25 septembrie 22

Moțiunea trece! Ce măsuri urgente trebuie luate! – senator Ion Mocioalcă

Parlamentul decide astăzi soarta Guvernuklui Cîțu, PSD, USR și AUR au anunțat că votează moțiunea de cenzură și au toate șansele să dărâme Guvernul.

Senatorul PSD de Caraș-Severin, Ion Mocioalcă susține că „indiferent ce Guvern va veni după trecerea moțiunii de cenzură, va trebui să se aplice urgent cele 10 măsuri prezentate de PSD”:

1) Plafonarea prețurilor la energie
2) Compensarea facturilor deja plătite- ponderea cheltuielilor la energie să fie menținută la nivelul lunii decembrie 2020 (românii mai mult decât in iarna trecută)
3) Subvenționarea gigacaloriei astfel încât cheltuiala românilor să nu fie mai mare decât cea din decembrie 2020
4) Aplicarea legii consumatorului vulnerabil – simplificare procedurilor

spot_img

MĂSURI PENTRU MENȚINEREA PUTERII DE CUMPĂRARE
5) Creșterea salariului minim în noiembrie 2021 și ianuarie 2022
6) Creșterea pensiilor cu 11% și a pensiei minime cu 25%
7) Creșterea alocațiilor copiiilor cu 40%

MĂSURI URGENTE PENTRU GESTIONAREA PANDEMIEI

8) Gestionarea pandemiei: a) vaccinare + testare extinsă; b) creștere nr. paturi ATI, c) Creșterea stocurilor de urgență d) Atragerea personalului medical

MĂSURI PENTRU FINANȚAREA ECONOMIEI

9) Sistem de implementare urgentă a PNRR si absorbția accelerata a fondurilor europene aflate la dispoziție (exercițiul in derulare 2014-2020)
10) Finanțarea autorităților locale pentru funcționare și finalizarea investiții cu fonduri UE.

Totodată, parlamentarul social democrat a afirmat că: „PSD nu va vota NICIUN guvern de dreapta. PSD nu are majoritate parlamentară și nici nu se poate forma o majoritate coerentă și legitimă. PSD își asumă guvernarea după anticipate.

România este neguvernată. Este o disoluție a statului, condus de Iohannis. El a instalat guvernele de dreapta, el le-a protejat, el a eșuat. Aceasta este „România Eșuată”, nu România educată”.

Căderea Guvernului Cîțu ar arunca România în criză, după cum susține PNL, însă social democrații cred că atunci când există o problemă, soluția este să fie înlăturată cauza.

Realizarea unei înțelegeri între toate partidele politice pentru instalarea unui Guvern de tranziție, format din specialiști, până la primăvară (pentru depășirea iernii și valului 4), timp in care să fie declanșată procedura alegerilor anticipate”, susține senatorul Ion Mocioalcă a fi soluția propusă de PSD.

 

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei