fbpx
-9.3 C
Reșița
marți, 07 februarie 23

Ne-au dat .UE! România rămâne în afara spațiului Schengen! Croația, primită cu aplauze!

Negocierile dure de la Consiliul JAI de la Bruxelles se finalizează prost pentru România. Un eșec diplomatic, dar mai ales unul de imagine internațională greu de acceptat, cel puțin pentru cei care încă mai speram că într-un context unional european rolul nostru este acela de stat jucător. Mai pe românește, contăm pentru bogații Europei doar atunci când aceștia au interese legate de resursele spațiului carpato-danubiano-pontic. Iar cum noi nu prea mai avem azi nimic la super-ofertă, că și-au cam luat de toatele în trecut, ăsta ne e rezultatul. Tradițional, luați cu sare și cu pâine!

Două state au votat împotriva aderării României și Bulgariei!

Conform reprezentanților Comisiei Europene, în cadrul scrutinului 25 de voturi au fost pro aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen și două împotrivă.

Olanda a scris în minuta ședinței că susține România, dar pentru că s-a votat la pachet, votul Olandei este negativ.

spot_img

Votul împotrivă al Olandei a venit ca urmare a faptului că România și Bulgaria sunt la pachet. Olanda a explicat în minuta ședinței că e de acord cu intrarea României în Schengen, dar împotriva intrării Bulgariei.

Cei prezenți afirmă că pe întregul parcurs al ședinței au existat dezbateri aprinse în cadrul discuțiilor din Consiliul JAI de la Bruxelles, iar Germania și Luxemburgul ar fi amenințat că blochează aderarea Croației la Schengen dacă Austria nu acceptă România și Bulgaria.

Încă odată, ni se indică locul pe care îl avem în cadrul Uniunii Europene și faptul că este nevoie de noi ca masă de manevră în cadrul Grandioasei Corporații de interese europene.

Iată că deși am fost dispuși să stăm în genunchi, să acceptăm orice compromis numai să fim și noi acceptați la masa „stilată“ a Europei în timp ce țările occidentale își sorbeau cafeaua din jilț, umilința la adresa bieților românași a continuat, chiar și în aceste condiții stânjenitoare pentru cei care am urmărit întreaga desfășurare a evenimentelor.

Noapte bună, Europa Unită!

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. ”25 de voturi au fost pro … și două împotrivă”

    Dovadă că în U.E. există drept de veto iar ”minoritatea” nu se supune forțat ”majorității”, prin ”asimilare”, ca la țărani.
    Nu?

  2. Pai croatii sunt catolici, deci de la Roma, adica sunt nativi europeni pe cand voi sunteti ortodocsi, adica de la Bizant. UE nu este Europa dar Schengen este. Acolo sunt tari nativ europene. Schengen (ca de altfel si Europa) se termina acolo unde se termina catolicismul. Sau … Schengen = Imperiul Roman de Apus.
    Foarte simplu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei