fbpx
-0.3 C
Reșița
marți, 31 ianuarie 23

Nicolae Orăvicean: „O parte din locuitori sunt condamnați să nu beneficieze de apă potabilă“

Situată în bazinul hidrografic al râului Caraș comuna Berliște cu satele componente Iam, Milcoveni, Rusova Nouă, Rusova Veche suferă culmea, tocmai de lipsa apei potabile pentru săteni.

Comuna Berliște nu are apă poatabilă în fântânile existente. Din dispoziția Direcție de Sănătate Publică, acestea au fost sigilate și montate panouri de atenționare cu „APĂ NEPOTABILĂ“. Prin urmare, acest proiect vine să finalizeze sistemul centralizat de alimentare cu apă potabilă și canalizare menajeră în comună“ a afirmat pentru Reper24 primarul din Berliște Nicolae Orăvicean.

Este vorba de două proiecte depuse de edilul din Berliște pe programul Anghel Saligny: Construirea Rețelei de apă potabilă în satele Rusova Nouă și Rusova Veche, a stației de
tratare și filtrare, a forajului; și de proiectul Construirea Rețelei de canalizare menajeră în satele Rusova Nouă și Rusova Veche, a stației de tratare a apelor reziduale. Din păcate de la dorință la realizarea practică a unui astfel de proiect e cale lungă. Nicolae Orăvicean:

spot_img

„Din păcate programul, așa cum a fost ajustat prin Ghidul din anul 2021, dă posibilitatea ca
selecția, prioritățile, acceptarea devizelor….sa fie o junglă și să dea posibilitatea la tot felul de manevre de culise. Exista posibilitatea ca unele comune să nu primească nicio finanțare pentru proiectele prioritare, iar altele să fie susținute să obțina finanțarea mai multor proiecte“ a spus primarul comunei Berliște, care are și un exemplu concret:

„S-a stabilit că au o prioritate proiectele care vizează sistemele de alimentare cu apă și
canalizare menajeră. Din zvonurile de culise însă, se pare ca vor să elimine comunele sub 2000 de locuitori. Astfel, se creează din nou o discriminare crasa, aceste comune nefiind eligibile nici pe fonduri europene decât pe foarte puține Programe. Prin urmare se alege praful de Principiul – reducerea decalajelor de dezvoltare. Mai grav în cazul comunei Berliște, o parte din locuitori sunt condamnați să nu beneficieze de apă potabilă“ a mai precizat edilul comunei Berliște Nicolae Orăvicean.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei