fbpx
21.7 C
Reșița
marți, 28 mai 24

O nouă modificare a Codului Rutier. Atenție, șoferi!

O nouă modificare a codului rutier, adoptată printr-o Hotărâre de Guvern, vine în sprijinul bicicliștilor și a siguranței acestora pe drumurile publice. Hotărârea este obligatorie și prevede ca distanța minimă ce trebuie păstrată de participanții la trafic atunci când depășesc un biciclist să fie de cel puțin 1,5 metri.

Pe lângă acest aspect, în legislație sunt prevăzute și reguli pentru cei care circulă cu bicicletele pe drumurile publice.

Persoanele care circulă cu bicicletele trebuie să le echipeze cu elemente care să le asigure vizibilitate în timpul circulației. De pildă, trebuie să aibă elemente sau dispozitive care să lumineze atât în față, cât și în spate. Nu trebuie să se limiteze la elementele fosforescente sau care se activează în mișcare și care sunt montate pe spițele roților.

De altfel, persoanele care circulă cu bicicletele nu mai sunt obligate să poarte cască de protecție, echipament reflectorizant de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă și să aibă asupra lor actul de identitate.

Dan AGACHE

3 COMENTARII

  1. ”De altfel, persoanele care circulă cu bicicletele nu mai sunt obligate să poarte cască de protecție, echipament reflectorizant de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă și să aibă asupra lor actul de identitate.”

    E de bine dacă au realizat (acum) că la ruși nu se poartă cască (nazistă) pe ”biciclete”:
    (…images.seattletimes.com/wp-content/uploads/2019/08/urn-publicid-ap-org-0435699081f74dbfb5ff5c27ec5bc4f0APTOPIX_Russia_Putin_The_Biker_81543.jpg?d=780×455

  2. Intrebare: regula celor 1,5 m se aplica si biciclistilor ?
    Adica … daca eu merg cu 5 km/h prin oras (in zona Triaj-Politie) biciclistul poate sa se frece de mine cand se strecoara printre masini (cu precadere printre bordura din dreapta si masina mea) ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei