fbpx
16 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Oțelu Roșu – perla Văii Bistrei

Cu cea mai modernă și frumoasă piațetă centrală din județ, cu 85% din străzi asfaltate, cu peste 70% din trotuare modernizate, Luca Mălăiescu – primarul orașului Oțelu Roșu din Valea Bistrei are cu ce se mândri.

„Stăm binișor la capitolul curățenie în oraș; stăm binișor și în ceea ce privește dotarea și modernizarea unităților de învățământ, dar, am mai spus-o, tot timpul ai câte ceva de făcut dacă ești gospodar și îți pasă de comunitatea care te-a ales și căreia îi conduci destinele pentru o anumită perioadă“, a afirmat edilul în direct la Reper24.

Aflat spre finalul celui de-al treilea Mandat, primarul Luca Mălăiescu a declarat că mereu a fost ponderat în ceea ce privește proiectele investiționale în orașul de pe Valea Bistrei: „Mereu am încercat să nu ne întindem mai mult decât putem duce, eu și colectivul Primăriei din Oțelu Roșu. De data aceasta însă, ne-am întins mai mult decât ne e plapuma. Pentru că am putut să atragem fonduri europene, multe fonduri europene și nu numai, avem la fel de multe proiecte. Cu ajutorul lui Dumnezeu, sper să reușim să finalizăm cât mai multe“.

Edilul Mălăiescu a amintit câteva dintre acestea, multe proiecte de suflet de care locuitorii din Oțelu Roșu aveau și au în continuare mare nevoie: baza sportivă din zona de agrement de la Gura Jgheabului ce conține și ștrandul orașului, o creșă nouă cu o capacitate de 40 de locuri, ce se construiește în aceeași zonă, refacerea în totalitate a actualei piețe agroalimentare din centrul orașului.

Un alt mare proiect al administrației locale din Oțelu Roșu este realizarea unei promenade pe malul Bistrei din centrul orașului și până în zona de agrement de la Gura Jgheabului, despre care primarul Mălăiescu a afirmat:

„Suntem într-un stadiu avansat cu acest proiect. Am primit chiar și felicitări pentru el de la ADR Vest și nu doar felicitări, dar le-a plăcut atât de mult proiectul încât au decis să finanțeze jumătate din costurile pentru pregătirea lui, respectiv 50 de mii de euro pentru proiectare, DALI și proiect tehnic. Cealaltă jumătate, respectiv 50 de mii de euro, am asigurat-o de la bugetul local. Proiectul este finalizat și așteptăm doar măsurile de finanțare pentru acesta“, a mai spus primarul Luca Mălăiescu.

Promenada va avea o lungime de 2,1 km, va avea un traseu pietonal deosebit cu mobilier urban, iluminat public și piste de biciclete. Acesta va face legătura de la podul de fier din cartierul Rozelor cu zona de agrement de la Gura Jgheabului și mai departe până la podul de la Cireșa.

Dan AGACHE

 

1 COMENTARIU

 1. „Jurnaliștii” de la Reper24 merg și în teren să vadă realitatea sau iau de bun tot ce le bagă primarul sub nas ?

  „cu 85% din străzi asfaltate” – de unde 85% ? a asfaltat primarul vreo 10 străzi în toate cele 3 mandate și alea pe fonduri locale, că la capitolul depus proiecte pe fonduri guvernamentale sau europene nu are cine. Mergeți la Oțelu ca să vedeți că încă există străzi cu piatră, cu beton de la vechea administrație sau cu asfalt plin de gropi după opera celor de la Aquacaraș.

  „peste 70% din trotuare modernizate” – mergeți să vedeți cum bordurile marginale și pavajul marginal ale trotuarelor stau căzute prin șanțuri. Să nu mai zicem de trotuarele și accesele din Gai, unde au fost începute și lăsate așa de mai bine de jumate an.

  Să-l sunați pe primar și să-l întrebați dacă i-a plăcut la ruga de la MAL și dacă a simțit mirosul de r*a*h*a*t care se scurge pe șanțuri, pentru că în 2023 nu există canalizare acolo.

  Puteți să-l mai intrebați și despre următoarele:
  – parcometrele care stau nefuncționale (bani aruncați în vânt)
  – cinematograful 3D la care nu mai merge nimeni (câteva zeci de mii de euro aruncați pe fereastră)
  – lacul pentru hidrobiciclete inexstent în prezent (și aici s-au tot băgat bani fără cap)
  – puțurile forate pentru apă, între Gai și Mal (4 la număr, nefuncționale de 4 ani)
  – gunoiul (moloz, pământ, lemne) de pe marginea drumului dintre Mal și Gai
  – canalizarile care refulează la fiecare ploaie, deși au fost reabilitate acum 4-5 ani
  – fânul de pe zonele verzi din oraș când îl taie ?
  – la Slatina – Timiș a adus primarul 2 investitori germani (aproximativ 200 locuri de munca). La Oțelu câți a adus primarul ?

  Și lista poate continua, dar lăsăm așa deocamdată ca să nu îl zăpăcim pe primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei