fbpx
11.7 C
Reșița
luni, 27 martie 23

Parcări, trotuare și asfalt proaspăt la Bocșa, chiar și pe străzile lăsate altădată de izbeliște

O simplă plimbare pe străzile cunoscute ori mai ascunse ale orașului Bocșa te face să înțelegi că lucrurile se mișcă spre bine în zona infrastructurii, în ciuda cârcotașilor care au fost, sunt și cu siguranță vor mai fi. Peste tot, nu doar în fostul oraș industrial de pe Bârzava.

Se lucrează la rețeaua de străzi cuprinsă în celebra finanțare cu valoare de 10 milioane de euro a Programului Național de Dezvoltare Locală 2, dar și din fonduri proprii ale orașului, prin Serviciul Public de Gospodărie Comunală Bocșa, condus de Daniel Nechita, cel care își face pe deplin treaba. Chiar în aceste săptămâni am întâlnit bocșeni mulțumiți de faptul că în sfârșit au trotuare asfaltate sau doar pentru simplul fapt că au trotuare în zone unde acestea lipseau cu desăvârșire, delimitate de șosea, pentru că, așa cum îmi mărturisea o doamnă aflată de niște ani în pensie, pietonii aveau imperios nevoie de așa ceva.

Am luat act și de noua parcare de la Liceul Teoretic Tata Oancea, o zonă unde au apărut rigolele de scurgere, iar numărul parcărilor a crescut. Pentru cei care au treabă în zona instituției de învățământ amintite le transmit că de-acum își pot lăsa fără teamă autovehiculele în preajma liceului.

spot_img

O lucrare de anvergură se desfășoară pe strada Mihai Eminescu, acolo unde la final lucrurile vor arăta cu adevărat „european“. Sunt puse în operă de către câștigătorii licitatației trotuare, rigole de scurgere, subtraversări, iar întreaga stradă este pregătită pentru a-și primi „binecuvântatul“ asfalt după care tânjesc toți șoferii, de la mopediști la deținătorii unor autoturisme de lux.

Sunt momente așteptate de foarte mulți ani de zile de bocșenii din această zonă și de aceea nu ne permitem să facem lucrări de mântuială sau peste care să intrăm cu brutalitate, să spargem, să decupăm după ce stratul de asfalt va fi turnat. Desigur, Bocșa are numeroase probleme de infrastructură, avem numeroase solicitări de a interveni în mai multe zone cu pietriș, cu asfalt, să nu uităm că am fost și suntem întîrziați în continuare și de situația creată cu noua rețea de apă și canal, dar fără a face promisiuni deșarte le transmit oamenilor că ne ocupăm serios de tot ceea ce înseamnă sector administrativ care revine în sarcina primăriei noastre și nu vom lăsa niciun loc din Bocșa neacoperit“, ne-a declarat edilul orașului Mirel Patriciu Pascu, cel care monitorizează îndeaproape stadiul lucrărilor.

Despre cele ce se vor mai realiza (sau nu) la Bocșa și unde primăria orașului trebuie să-și pună o amprentă dinamică pentru a oferi un confort sporit cetățenilor ei, vom mai vorbi și cu alte ocazii.

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

3 COMENTARII

  1. Să se intereseze cei din redacție cum au fost concepute proiectele inițial și cum le-a modificat specimenul de la conducerea primăriei după bunul plac !

    Au distrus toată zona verde, au tăiat toți pomii existenți, nu au plantat nimic în loc, dar vorbim despre confort …

    Astfel de personaje nici n-ar mai trebui promovate pentru „realizările” lor.

  2. Felicitări D-le Primar Mirel Pascu pentru tot ceea ce faceți așa vrem fapte nu vorbe cum am așteptat 10 ani . Vedeți D-le Agache că , sunt fapte și nu vorbe cum ați menționat dvs într-un interviu cu Dl Primar Pascu în campania electorală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei