1.7 C
Reșița
vineri, 02 decembrie 22

Planul de reorganizare al insolventei UCM Reșița, tras puțin pe dreapta!

 

Având la bază dictonul Paraziților „Din viață scapă cine poate!“  aflăm că cea mai veche entitate industrială românească, UCM Reșița, își continuă nestingherită drumul spre prăpastie. Nimic nou sub soare, poate doar faptul că prăpastia se adâncește pentru „Mecanicul Șef al Hidroelectricii“ cu fiecare zi, lună și an, rezultatul situațiilor financiare evidențiind acest lucru.

Ceea ce ar fi trebuit să consemneze momentul aprobării Planului de Reorganizare al societății aflate de mai bine de 10 în insolvență, s-a dovedit a fi un alt moment ratat sau dacă doriți o nouă frână de mână pentru cei care, deși puțini, încă muncesc cu speranță în cadrul acestei companii.

spot_img

Testul creditorului privat trebuie sa conțină obligatoriu valoarea evaluată a tuturor activelor la zi!

Se prea poate ca decidenții asupra viitorului UCMR care își vor da OK-ul pentru planul de reorganizare al companiei, au ținut cont de faptul că, așa cum nota Reper 24, la baza acestui plan de reorganizare ar trebui să existe o evaluare realizată de experți, una care, în cazul societății UCM Reșița, e mai veche de 4 ani de zile!

Conform declarației publice făcute de administratorul special de la UCM Reșița, Cosmin Ursoniu, planul de reorganizare al UCM Reşiţa a fost amânat până la obţinerea testului creditorului privat de către cele două entităţi de stat majoritare în doua categorii de voturi. Este vorba de cei de la autoritatea pentru administrarea activelor statului AAAS în categoria de garantaţi şi bugetari.

Creditorii își doresc ca prin această evaluare să afle care este cu adevărat „zestrea“ UCM Reșița.

După depășirea acestui test, urmează să fie convocată din nou Adunarea Creditorilor. Dacă ne gândim că pentru evaluarea UCMR, celebra firmă Ernest & Young a lucrat mai bine de un an doar pentru evaluarea activelor pe care intenționa să le preia Hidroelectrica, cât va dura noua evaluare, care încă nici n-a fost comandată?

Vă reamintesc că Hidroelectrica a încheiat în primăvara anului trecut, mai exact pe 16 martie 2020,  un contract de consultanță cu Ernst & Young, în valoare de 955.000 de lei, pentru a fi asistată la cumpărarea unor active ale UCM Reșița, potrivit datelor publicate de producătorul de energie.

Cel mai probabil va urma o nouă și lungă perioadă de așteptare pentru societatea care a împlinit anul acesta un sfert de mileniu de existență, în care declarațiile despre salvarea UCM Reșița vor abunda în peisajul public al Banatului de Munte!

Citește și Faliment iminent? Aprobarea planului de reorganizare al UCM Reșița ar putea fi contestată!

Situație alarmantă la UCM Reșița: datorii la stat de 115 milioane lei, acumulate în 10 ani de insolvență!

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei