5.7 C
Reșița
joi, 09 decembrie 21

Pleacă NextCity? Nicio problemă! Vin alți investitori, dă asigurări primarul Popa

Plecarea companiei NextCity de la Reșița nu este o tragedie, în opinia primarului Ioan Popa. Alte câteva sute de noi locuri de muncă vor fi create în municipiul de pe Bârzava în perioada următoare, a dat asigurări edilul reșițean, făcând referire la EMZ, investitorul german care a anunțat deja că își va deschide o fabrică la Reșița. În plus, în prezent se poartă discuții cu alte trei companii interesate să își deschidă puncte de lucru aici. Dacă se va ajunge la un acord cu cele trei firme, la Reșița ar fi create în anii următori până în 2.000 de locuri de muncă.

Primarul Ioan Popa a catalogat decizia celor de la NextCity, fostă Velocity, de a-și încheia activitatea la Reșița ca fiind de fapt o încercare de a-și ascunde eșecul în afaceri. Conform primarului reșițean, cei de la CEETRUS au început cu peste un an de zile în urmă discuțiile cu NextCity privind o relocare în Parcul industrial. Pe cheltuiala celor de la CEETRUS. Discuțiile ar fi ajuns într-un punct mort, după ce reprezentanții Nextcity „au apăsat pedala de frână, că nu ar mai exista interes, că se gândesc la o altă locație. Acum când se apropie de termenul la care le expiră contractul de chirie au venit să spună că totuși ar fi interesați să facă ceva. Mi se pare cel puțin cinic pentru că nimeni nu poate să facă o hală într-o lună de zile.

Pe de altă parte, trebuie să știți o informație importantă, contractul pe care l-a avut Velocity cu UCMR, vorbim de acum 8-10 ani, era un contract complet în defavoarea UCMR-ului, era un contract care avea o valoare pe metru pătrat de chirie subunitară. Vorbim de zero virgulă ceva euro pe metru pătrat pe lună. Contractele de hale de închiriat la ora asta în România se cifrează undeva între 2,5-3,5 euro pe metru pătrat. Contracte cum au avut dânșii atunci nu vor mai putea avea sub nicio formă. O altă informație este că din ceea ce știu eu, au pierdut piață multă. Aveau, dacă nu mă înșel, un singur beneficiar, cu care relația este pe cale să înceteze și cred că cineva a încercat să împacheteze acest semi-eșec și să îl arunce în brațele altcuiva.

spot_img

Nu avem o problemă, avem EMZ-ul, o să îi ajutăm să își facă recrutare de resursă umană acum. Au nevoie de foarte mulți angajați, vorbim de sute de angajați”, a precizat primarul Ioan Popa.

Citește si:  NextCity, ex-Velocity, își închide porțile la Reșița! Compania, așteptată cu brațele deschise în alte zone din țară!  

Citește si:  EMZ – Hanauer GmbH este investitorul german care va crea 500 de noi locuri de muncă la Reșița!

Edilul a adăugat că la ora actuală cei de la Agenția de Dezvoltare Reșița poartă discuții cu alte trei companii, interesate să își deschidă puncte de lucru la Reșița.

Este o companie din top 3 mondial care face pereți cortină de sticlă și care vor să facă o investiție de 45 de milioane de euro. Au nevoie de 6 hectare de teren. Le-am pus la dispoziție toate date și așteptăm să vedem rezultatul. Mai sunt alte două companii de sorginte germană care lucreză în domeniul aparatajelor și cu care suntem în discuții.

Sunt foarte încrezîtor că în maxim un an de zile, vom avea probleme să le asigurăm spații, nu că nu vom avea firme. Ei se aduc unii după alții și aștept care reșițenii care își făceau foarte multe probleme legate de locuri de muncă, să vină și să aplice pentru aceste poziții care se vor apărea în perioada următoare. Cele trei companii se duc spre 2.000 de locuri de muncă”, a mai afirmat primarul Ioan Popa.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

3 COMENTARII

 1. „Plecarea companiei NextCity de la Reșița nu este o tragedie, în opinia primarului Ioan Popa.”

  Nici plecarea PNL-ului cu demisii interne nu este o tragedie, dimpotrivă.

  Periprava vă aşteaptă, cu drag.

 2. Intradevar d-nule Popa,un esec,un fiasco al management-ului Nextcity !
  Si da, se stia de mult timp ca Nextcity trebuie relocata.
  Cum poti sa ramai in portofoliu cu un singur client?
  Oare doar de atat au fost in stare decidentii?Cred ca da!
  Dar vorba aia,nu-i stres,las’ ca vin altii si nu o sa regrete nimeni Nextcity SA.Sau aproape nimeni!!

  Spor la treaba d-nule Primar,

  Cu stima!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei