Lucrările de reabilitare la Podul de Piatră din Băile Herculane, primul pod din Europa construit în curbă, s-au finalizat, calea de rulare fiind deschisă circulației. În acest moment se mai lucrează la pavarea cu gresie a trotuarele, dar și la realizarea picturile de pe partea de perete și punerea în valoare a acestor creații artistice prin iluminatul arhitectural. Edilul Cristian Miclău a ținut chiar să felicite constructorul care s-a străduit să ducă la bun sfârșit lucrările de refacere a acestui obiectiv, parte a proiectului „Reabilitare obiecte de patrimoniu pentru promovarea turistică a Staţiunii Băile Herculane – Pod de piatră”, o investiție în valoare de 7 milioane de lei.
„Împreună cu colegii mei din administrația locală facem tot posibilul să accesăm cât mai multe fonduri europene și să le ducem la bun sfârșit. Într-adevăr mai sunt și sincope unde constructorul este puțin mai leneș și nu au fost încă finalizate o parte din lucrări, dar sperăm că termenul va fi respectat și cu siguranță vom încheia recepția proiectelor respective”, a precizat primarul orașului stațiune Băile Herculane, Cristian Miclău.
Printre proiectele aflate în derulare în acest moment la Băile Herculane se află și o investiție pe Axa7.1, pe „Dezvoltarea infrastructurii de turism”, Este vorba de reabilitarea izvoarelor din Băile Herculane: „A fost finalizat Izvorul Venera din albia râului Cerna și urmează să facem un alt izvor de apă plată lângă Căsuța Piticilor și după ce se va finaliza acest obiectiv trecem la reabilitarea izvorului propriu zis de apă plată Domogled”, a mai susținut edilul stațiunii.


Primarul Cristian Miclău a vorbit despre proprietățile acestor izvoare care se regăsesc în stațiunea din Valea Cernei: „Izvoarele Domogled și noul izvor de apă plată care va fi construit lângă Căsuța Piticilor conține o apă foarte bună și foarte mulți localnici, dar și locuitori din Drobeta Turnu Severin vin să se aprovizioneze cu apă de aici, și implicit turiști. Este o apă care se îmbuteliază la fabrica din oraș și nu se percepe nicio taxă pentru acest izvor. Ne-am gândit să mai facem un izvor să decongestionăm situația de la izvorul principal, mai ales că se află pe o pantă cam îngustă și majoritatea parchează mașinile acolo”, a explicat primarul Cristian Miclău.
Despre alte investiții ce urmează a fi finalizate în orașul stațiune veți regăsi informații într-un material viitor.
Lorena POENARU
Podul peste Cerna în câți ani va fi gata? 🤔
Din păcate a-ți făcut un reportaj din birou sau chiar de acasă! Semnele de interzicere a circulației ,pe podul care este și la care se va mai lucra cca. un an în acest ritm, NU SUNT RIDICATE nici astăzi la aprox. 4 zile! De circulat se circulă dar poliția este prea ocupată să dea ordinul de ridicare a semnelor de circulație! Că doar nu o să le ridice ei sau primarul care le este!
Externalizati directia juridica din primarie și treceți la treaba!redați stațiunea turismului romanesc!începeți prin toaletarea spatiilor verzi ca or sa iasă rugii în strada,ca pe trotuar îți rup hainele!Igenizați zona stației de salvare ca o s o acopere balariile și gunoaiele! În cazul în care plătiți politia locala,ați face bine s o trimiteți pe teren sa presteze pentru salariile mari pe care le iau!Va place mizeria de muzica infernala ce urla în stațiune din terasa în terasa fără a înțelege nimic!Dar trotuarele va plac cum arata???bieții oameni în vârstă au toate șansele sa și rupă picioarele!…..și câte și mai câte!ați reușit Pnl-ist după Pnl-ist sa îngropați stațiunea!Păcat!