1.7 C
Reșița
duminică, 27 noiembrie 22

Primarul Mălăiescu nu acceptă compromisuri! „Ar fi păcat să stricăm tot ceea ce am făcut”

Una din țintele anunțate ale primarului Luca Mălăiescu este să transforme Oțelu Roșu în primul oraș din Caraș-Severin cu toate străzile asfaltate. Țintă de care se apropie tot mai mult cu fiecare proiect derulat și unul din motivele pentru care nu acceptă niciun fel de compromis atunci când vine vorba de lucrările la rețelele de apă și canalizare derulate pe raza orașului.

Am căzut de comun acord cu constructorii că nu le voi emite autorizații de spargere decât pentru patru străzi. După terminarea lucrărilor de implementare a rețelelior de apă și canal și după ce vor aduce străzile la starea inițială, de abia atunci le voi acorda alte avize de spargere.

Pe de altă parte, ce este al cezarului, trebuie să îi dăm cezarului. Dl director Filipescu (Gheorghe Filipescu, directorul Aquacaraș, n.r.) a reușit înainte de a se ține licitațiile, să găsească surse de finanțare, iar în caietele de sarcini să aibe și reabilitarea străzilor care sunt asfaltate.

spot_img

Pentru că le-am spus la vremea respectivă și am văzut că după aceea și alți colegi primari din județ, au fost în asentimentul meu, am spus că nu voi accepta niciodată ca o stradă asfaltată să o reabiliteze doar pe acel metru sau un metru jumătate unde sparg ei, pentru că niciodată nu va mai fi același lucru.

Ar fi fost păcat după ce ne-am chinuit să asfaltăm atâtea străzi în Oțelu Roșu, să vină să ni le strice și aici dânsul a găsit sursa de finanțare. Am și semnat contractul în așa fel încât dacă pe o anumită stradă au intervenții doar liniare, deci nu au traversări, atunci vor reasfalta jumătate de stradă. Dacă cumva au o singură traversare pe o anumită stradă, atunci vor turna covorul asfaltic în întegime. Este un lucru foarte important, pentru că chiar ar fi fost păcat să ajungem să stricăm tot ceea ce am făcut”, a precizat pentru Reper 24, primarul Luca Mălăiescu.

Edilul a mai ținut să atragă atenția că ar fi nevoie de o urgentare a lucrărilor derulate de Aquacaraș pe raza județului, astfel încât lucrările să fie finalizate până la termenul final acordat de Uniunea Europeană, decembrie 2024, pentru a nu exista riscul ca județul să fie nevoit să înapoieze fondurile europene primite pentru respectivul proiect.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

 1. „nu acceptă niciun fel de compromis atunci când vine vorba de lucrările la rețelele de apă și canalizare derulate pe raza orașului.”

  Gluma săptămânii !

  Ar fi interesant un punct de vedere al primăriei cu referire la conducta de apă de la intrarea în satul Mal, conductă ce stă spartă de mai bine de o lună și nimeni nu face nimic. Cine plătește apa risipită ?
  Nu mai vorbim despre rețeaua de canalizare ce coboară din Gai și la fiecare ploaie se revarsă pe străzile Ecaterina Teodoroiu si Avram Iancu.
  Ar fi interesant un punct de vedere al primăriei legat de mormanele de gunoi ce stau depozitate pe marginea drumului ce duce către Ogaș.
  Ar fi interesant un punct de vedere al primăriei legat de grămezile de pământ / moloz ce stau depozitate pe marginea drumului ce duce către satul Mal.

  Poate scriu cei de la Reper niște articole și despre treburile astea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei