fbpx
8.7 C
Reșița
joi, 23 martie 23

Prime de Crăciun reale sau doar speranțe?

Inflația a atins spre sfârșitul acestui an cifra de 16,8%, cu toate că inflația reală în ceea ce privește produsele alimentare este cu mult mai mare. Și pentru că sărbătorile de iarnă sunt foarte aproape, iar mărirea salariului minim și a pensiei sunt programate pentru anul viitor, mulți dintre români își pun speranțe în tradiționala „Primă de Crăciun“ pentru a-și asigura sărbători îmbelșugate.

70% dintre companiile participante la cel mai recent sondaj eJobs au declarat că anul acesta vor oferi angajaților beneficii extrasalariale de sărbători. 7,5% au răspuns ferm că nu au bugetat o astfel de acțiune, în timp de 22,5% nu știu încă dacă vor face sau nu ceva în acest sens.

64,3% au ales primele în bani, care reprezintă, de altfel, și stimulentul cel mai dorit de angajați. 43% vor organiza o petrecere de final de an pentru toată echipa, iar 28,6% dintre angajatori vor achiziționa coșuri cu produse specifice de sezon pentru toți angajații. Alte beneficii menționate de participanții la sondaj au fost voucherele și tichetele cadou, zilele libere suplimentare, tichetele de vacanță și tombolele cu premii.

spot_img

Sunt toate acestea suficiente? Cu siguranță nu, în condițiile în care toate sunt mai scumpe, iar masa de Crăciun a ajuns să coste aproape dublu față de anul trecut. Cu toate acestea, primele de Crăciun reprezintă un stimulent din partea angajatorului și, de multe ori, o gură de oxigen pentru salariații sufocați de creșterea galopantă a prețurilor și tarifelor la utilități.

Sursă foto: DailyBusiness

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei