fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Profesorii aflați la început de carieră, sprijiniți de CCD Caraș-Severin!

Cadrele didactice din Caraș-Severin, care se pregătesc de susținerea examenelor de definitivat și de titularizare beneficiază în această perioadă de un sprijin important din partea Casei Corpului Didactic. Instituția derulează două programe de formare dedicate profesorilor aflați la început de carieră.

În cadrul programului „Start pentru definitivat”, cadrele didactice debutante din învățământul preșcolar și primar sunt pregătite pentru a promova examenul de definitivare în învățământ prin cursuri de formare structurate în trei module: curriculumul şcolar – repere pentru proiectarea activității didactice; strategii de predare-învățare-evaluare pentru un demers didactic eficient și aspecte specifice privind metodica predării disciplinelor de specialitate.

Al doilea program, „Abordare curriculară din perspectiva programei pentru titularizare în învățământ”, se desfășoară în perioada 1 aprilie – 15 mai și vizează pregătirea cadrelor didactice cu statut de suplinitor în vederea participării la concursul național de ocupare a posturilor vacante. Cursul este structurat în module tematice care urmăresc formarea unor competențe de bază, esențiale pentru desfășurarea unei activități didactice.

 

 

Examenul de definitivat reprezintă punctul de plecare în construirea viitoarei cariere profesionale pentru debutanții în sistemul de învățământ. Totodată, și cadrele didactice suplinitoare, care doresc să se titularizeze au nevoie de perfecționare psihopedagogică și metodică.

Casa Corpului Didactic Caraș-Severin vine în sprijinul ambelor categorii de profesori, oferind ocazia unei pregătiri adecvate, nu numai din perspectiva examenelor pe care le vor susține în perioada următoare, ci și pentru desfășurarea muncii la catedră. Aceste programe  oferă cadrelor didactice un plus de siguranță în vederea susținerii examenelor de definitivare și de titularizare, precum și posibilitatea de a intra pe o rută ascendentă de profesionalizare, reprezentând, totodată o etapă importantă sub aspectul trecerii de la planul cunoașterii la cel al aplicabilității și al dezvoltării de competențe specifice profesiei didactice.

Participare numeroasă la aceste programe de formare confirmă importanța lor în procesul de pregătire pentru susținerea și promovarea celor două examene”, a declarat Ionuț Gârtoi, directorul Casei Corpului Didactic Caraș-Severin.

Cadre didactice înscrise la cele două cursuri vor fi evaluate atât pe parcurs, prin probe scrise, orale și practice, cât și la final, pe bază de portofoliu. În derularea programelor de formare sunt implicați formatori ai Casei Corpului Didactic, coordonați de către Elena Pirtea, inspector școlar pentru educație timpurie și Manuela Terciu, inspector pentru învățământ primar de la Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin.

 

Karina TINCUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei