fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Cel mai tânăr ambasador al României în lume este reșițean

Zicala cu „Banatul e fruncea” se dovedește încă o dată adevărată. Căci nu e puțin lucru să-ți reprezinți țara.

Rareș Milotin, de la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița, este cel care va reprezenta România la finala concursului „Tânăr ambasador”, organizat de Lions Europa Forum, ce va avea loc la Bordeaux, în Franța, în luna octombrie.

Peste 200 de tineri din toată țara și-au prezentat la acest concurs proiectele de voluntariat, fiecare județ desemnându-și câștigătorii. La etapa pe județul Caraș-Severin, care a avut loc la Reșița, s-au calificat pentru finală 5 concurenți: Rebeca Crăciun, Emilia Tokar, Ianis Franț, Miruna Goian și Rareș Milotin.

După selecție, la etapa națională a concursului, au participat 38 de tineri din toată țara. Finala concursului „Tânăr ambasador”  a avut loc la Deva și a fost organizată de Marin Florin Ilieș, guvernatorul districtului Lions 124- România.

Tinerii și-au prezentat proiectele de voluntariat, iar cel mai bun a fost considerat cel al lui Rareș, care va merge mai departe, la faza internațională.

În principiu, proiectul urmărește realizarea unor ateliere pe partea de proiectare și modulare 3D. Mai precis, utilizăm imprimante 3D și drone care au capacitatea de a scana 3D. Aceste ateliere sunt adresate atât copiilor de la 7 ani în sus, cât și adulților interesați să-și testeze creativitatea și inovația. Pornim de la imagini simple și putem ajunge la crearea unor machete sau diorame la scară mare”, a explicat tânărul Rareș Milotin.

Întrebat despre cum a fost concursul, acesta a spus:

„Emoționant. Față de alte prezentări pe care le-am mai susținut, am fost mai copleșit de data asta. Dar juriul m-a ajutat foarte mult (ca și pe ceilalți concurenți) și mă bucur că le-a plăcut cel mai mult ideea mea”.

Participanții au primit diplome, rucsacuri specifice evenimentului pline de cărți, dar primele locuri și bani, pentru a-și putea pune în practică proiectele.

Sunteți surse de inspirație pentru tinerii din comunitate și meritați toate aplauzele noastre. Proiectele voastre vor face lumea mai bună, mai frumoasă, mai plină de viață”, a spus dr. Felicia Quint, din cadrul clubului Lions Reșița și care a însoțit și sprijinit tinerii elevi reșițeni la acest concurs.

Daniela TUDOR

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei