fbpx
18.7 C
Reșița
luni, 17 iunie 24

Rugă mare ca-n Banat, la Zervești

Situată la doar 290 de metri deasupra nivelului mării, dar la poalele Masivului Țarcu, comuna Zervești nu este recunoscută doar pentru Sărbătoarea narciselor ci și pentru aerul curat, oamenii calzi și primitori și un peisaj de vis.

În acest peisaj, se va desfășura miercuri 29 iunie, de Sfinții Apostoli Petru și Pavel tradiționala Rugă Bănățeană. Despre ediția din acest an a acestei sărbători primarul comunei Turnu Ruieni Cosmin Belci a declarat:

„După un an de muncă este timpul ca locuitorii din Zervești să se bucure și de o binemeritată sărbătoare. În data de 29 iunie, comunitatea locală împreuna cu primăria și consiliul local al comunei organizează ruga satului. Programul artistic începe la ora 19 și este întreținut de artista Liliana Petruți și formația sa“ a mai precizat edilul Cosmin Belci.

 

În ședința ordinară de consiliu local din luna mai, la propunerea primarului, consiliul a aprobat suportarea cheltuielior pentru organizarea rugilor satelor aparținătoare comunei. Acestea sunt 5 la număr, câte una pentru fiecare comunitate ce compune comuna Turnu Ruieni.

Alături de cea de la Zervești din 29 iunie, vor mai fi rugi în 20 iulie la Turnu Ruieni, în 15 august la Borlova, în 26 octombrie la Dalci și ultima, în 8 noiembrie la Zlagna.

Dan AGACHE

1 COMENTARIU

  1. Ma scuzați dar din păcate în comuna Turnu-Ruieni mai este un sat pe numele sau Cicleni, și ruga acesteia este în 26 octombrie, va mulțumim pentru excluderea noastră din aceasta minunata postare despre acesta comuna

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei