fbpx
34.7 C
Reșița
vineri, 12 iulie 24

Șahiștii juniori din Caraș-Severin, pe locul 4 la un important concurs pe echipe desfășurat în Serbia

După ce au susținut examenele pentru Evaluarea Națională, la care au obținut note foarte bune, șahiștii juniori au participat la un puternic concurs pe echipe, desfășurat în Serbia.

La turneul de la Novi Sad au participat 17 echipe din: Serbia, Ungaria, India și România, echipele fiind mixte.

Echipa de juniori a județului Caraș-Severin, cu lider pe masa 1 caransebeșanul Christian Arrydan Tamaș. elev la Colegiul Național „Traian Doda” din Caransebeș și legitimat la CSM Caransebeș, s-a clasat la finalul celor 9 runde pe un meritoriu loc 4, deși la start juniorii cărășeni erau cotati doar pe locul 7 la favoriți.

Locul I a revenit echipei din India, o țară în care șahul are o mare ascensiune, foarte mulți juniori participând la turnee în Europa.

Prima echipă a județului Caraș-Severin a fost alcătuită din Christian Arrydan Tamas, Alin Stîngu, Ionel Văduva și Anca-Maria Teglis.

A participat și o a doua echipă din județ formată din Vlad Guțu, Tudor Borcheș, Alexandru-Leonard Cosntantin, Ana-Maria Popovici.

După cum am menționat, juniorii care au absolvit acum clasa a VIII-a au obținut rezultate remarcabile la Evaluarea Națională (Christian Tamaș – Liceul „Traian Doda” Caransebeș, Vlad Guțu și Ionel Văduva – ambii la Liceul „Traian Lalescu” din Reșița), deși Christian Tamaș a fost plecat la foarte multe concursuri și cantonamente anul acesta școlar.

Toate aceste rezultate deosebite demonstrează, fără dar și poate, că șahul contribuie la obținerea unor rezultate foarte bune la învățătură.

Lorena POENARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei