28.7 C
Reșița
marți, 05 iulie 22

Scandalul politico-guvernamental grăbește moțiunea PSD

Noul scandal politic și cearta dintre PNL și USR-PLUS a grăbit lucrurile în interiorul principalului partid de opoziție din Parlamentul României, PSD. Senatorul PSD de Caraș-Severin Ion Mocioalcă:

PSD este primul partid care a prezentat public textul moțiunii. USR a prezentat trei rânduri, în bătaie de joc. Cum sa semnezi moțiunea USR când ei, din 4 rânduri, spun ca PNL a încălcat protocolul? Ce treaba are PSD cu protocolul lor? Ce treabă au românii cu protocolul lor? Noi am scris moțiunea referindu-ne exact la problemele care-i macină pe români: scumpiri, venituri înghețate, sărăcie. Acestea sunt problemele românilor, nu protocolul lor“.

„AUR a fluturat niște foi. Le-ați citit? Că eu nu am avut de unde. Ați citit dvs ceva SERIOS de la cele două partide? NU! Doar vorbe! Doar PSD a prezentat public textul moțiunii de cenzură și i-a invitat toți cei care își doresc ca Guvernul Cîțu să plece să o semneze“.

spot_img

„USR PLUS trebuie să se hotărască dacă mai sunt la Putere sau trec în Opoziție. Nu poți fi și membru al guvernului, și inițiator al unei moțiuni de cenzură împotriva propriilor miniștri. De ce nu își dau demisia? Doar Cîțu e rău? Ghinea care a coordonat PNRR neapropbat nici acum nu e? Dacă nu era doar un balet, o încercare de șantaj a partenerilor de Coaliție, pentru a obține mai multe avantaje politice, erau cu toții plecați acum. REACTIV (ați scris de USR în moțiune)“

„Da, oricum are doar câteva pagini. Vreți să ștergem cu buretele faptul că România se află în situația de azi și din cauza lor? I-au cerut demisia lui Cîțu când s-a dovedit public că e penal? Nu! Au spus că e o chestiune internă. Tocmai ei, inițiatorii ”fără penali în funcții publice”.

„Nu este vorba de orgolii, ci de faptul dacă se dorește cu adevărat ca Guvernul Cîțu să plece. Atât de cei de la USR (care nu și-au dat demisia din Guvern, ci fac balet între Putere și Opoziție), cât și de către cei de la AUR care, deși sunt cel mai mic grup parlamentar, încearcă să puncteze electoral, pe spinarea românilor însă.“

„Președintele PSD Marcel Ciolacu a propus atât celor de la USR, cât și celor de la AUR, o serie de întâlniri pe textul moțiunii pentru a ajunge la un acord pe text dacă sunt neînțelegeri.“

”Un lucru e clar! Acest guvern, care a adus haos și sărăcie, trebuie să plece acum! Iar pentru asta există o singură variantă: toți cei interesați să semneze alături de noi moțiunea de cenzură de mai jos! Fără șantaj, fără jocuri pe sub masă, fără interese obscure.
Așadar, stimați colegi de la USR: lăsați poveștile! Vreți să rămâneți în Guvern? Sau vreți – cu adevărat!- ca acest guvern să pice“?

„Așadar, stimați colegi de la AUR: lăsați poveștile! Vreți să vă faceți capital electoral pe spinarea românilor, pe dramele lor? Sau vreți ca Guvernul Cîțu să plece? Aveți probleme cu textul? E ceva neadevărat? Haideți să stăm la aceeași masă și să-l discutăm! Pentru că, nu-i așa, cu toții ne dorim să scăpăm de guvernul Cîțu!”

„Orice zi în plus cu actualul guvern nu va aduce decât sărăcie, creșteri de prețuri și subdezvoltare. NOI NU vrem să vindem iluzii românilor, dacă nu avem și voturile necesare trecerii moțiunii. De aceea am insistat să semneze. Măcar așa să fie forțați să se ține de cuvânt. Altfel, sunt doar motive invocate. Că aveți bască sau aveți pălărie“.

„În acest moment, lipsesc aproximativ 30 de voturi. Dacă USR dorește să trântească acest guvern, și nu e doar un șantaj în interiorul coaliției, nu are decât să semneze moțiunea PSD. Dacă nu semnează, înseamnă că e un circ, o mascaradă pentru retrasări de hărți în coaliție, un șantaj pe care îl fac pe spinarea românilor“.

„USR este parte a problemei, nu a soluției. Anunțul privind semnarea unei moțiuni de cenzură proprii, în condițiile în care USR face încă parte din Guvernul Cîțu este doar un joc politicianist, menit să pună presiune pe Florin Cîțu în negocierile avute cu PNL“.

„Nu poți fi și la Putere și în Opoziție. Dacă ar fi fost convinși de faptul că Guvernul Cîțu trebuie să plece acasă, primul lucru de bun simț ar fi fost ca miniștrii USRPLUS să de retragă din Guvernul Cîțu. Ceea ce nu s-a întâmplat“ mai precizează senatorul PSD de Caraș-Severin Ion Mocioalcă.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei