fbpx
19.3 C
Reșița
marți, 26 septembrie 23

Se caută stăpâni pentru cățeii de la padocul din Reșița!

„Vrei să ajuți? Adoptă un cățel fără stăpân!”, acesta este îndemnul administrației locale reșițene, care încearcă să impulsioneze comunitatea locală să pună umărul la stoparea fenomenului de creștere constantă a numărului de animale prezente în spațiul public. Asta în condițiile în care adăpostul pentru câini din Reșița este arhiplin, iar reșițenii dispuși să adopte un patruped au fost până la ora actuală destul de puțini.

Conform datelor transmise de Primăria Reșița, în România rata de adopție a animalelor fără stăpân este foarte scăzută, doar unul din zece căței ajungând să fie adoptat. La polul opus, rata abandonului este extrem de ridicată, fenomen ce creează probleme pentru comunitățile locale, fiind un real pericol pentru cetățeni.

„La Reșița situația nu este deloc diferită! Ca urmare, serviciul de ecarisaj al Primăriei intervine pentru a ridica de pe domeniul public animalele care pot reprezenta un risc pentru siguranța cetățenilor. Acestea sunt adăpostite la Padocul Public, unde se bucura de hrană zilnică și tratamente medicale, cu sprijinul ONG-urilor de specialitate.

Campaniile de sterilizare și de adopție reprezintă o componentă extrem de importantă a acestui demers, ajutând la păstrarea unui echilibru astfel încât acest fenomen să nu se extindă necontrolat. Din păcate, datele statistice arată că cele mai multe animale sunt adoptate de organizații non-guvernamentale sau de persoane fizice din străinătate sau din afara Reșiței”, transmit reprezentanții Primăriei Reșița.

Pentru a încuraja adopția câinilor fără stăpân, Primăria Reșița pune la dispoziția iubitorilor de animale platforma online https://adoptiecainiresita.ro/ unde sunt prezentate toate animalele extrase de pe domeniul public, precum și procedura simplificată de adopție a acestora, conform reglementărilor legale. Platforma este actualizată periodic, iar iubitorii de animale ce doresc să adopte pot cere informații suplimentare apelând numărul de telefon 0255 220200.

Adoptarea sau revendicarea unui animal de la Padocul de Câini al Municipiului presupune asumarea de către cetățeni a următoarelor obligații:

  • Să respecte normele de îngrijire și hrănire a câinelui;
  • Prezentarea periodică a câinelui la medicul veterinar, în cazul în care se impune intervenția acestuia sau pentru a fi vaccinat antirabic;
  • Să anunțe Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân, în cazul decesului, furtului, pierderii sau al înstrăinării acestuia, în termen de 15 zile;
  • Să nu abandoneze câinele, să îl controleze, să îl supravegheze, iar, în cazul în care nu îl mai dorește, să îl predea Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân;
  • Să permită reprezentanților Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân să monitorizeze câinele adoptat;

 

Karina TINCUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei