fbpx
2.7 C
Reșița
marți, 28 martie 23

Se încarcă din nou cardurile sociale

Cardurile de alimente pentru persoanele defavorizate ar putea fi alimentate pentru toți beneficiarii pe 19 decembrie, afirmă ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

„Cei 250 de lei pentru cardurile de alimente… în perioada 19-23 decembrie am promis și ne ținem de promisiune. Eu sper să facem o surpriză plăcută și anume pe 19 decembrie să intre toți banii pentru cei aproximativ 2,4 milioane de beneficiari. Dacă reușim acest lucru, vom anunța la momentul potrivit”, spune Marcel Boloș.

Guvernul a decis acordarea pentru întreg anul 2023 a ajutorului pentru alimente, respectiv 250 de lei o dată la două luni, și a aprobat compensarea cu 1.400 de lei, în două tranșe, anul viitor a prețului la energie pentru persoanele și familiile aflate în vulnerabilitate, anunță Marcel Boloș.

spot_img

De asemenea, guvernul a aprobat măsurile necesare pentru ca tranșa a patra de acordare a cardului de alimente să aibă loc în perioada 19-23 decembrie. „Așadar, numărul de beneficiari ai cardului pentru alimente este de 2,4 milioane, iar costul unei tranșe este de 600 de milioane de lei”, mai afirmă ministrul liberal.

Reamintim faptul că de acest ajutor beneficiază:

 • pensionarii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
 • persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
 • familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
 • familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
 • familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
 • persoanele fără adăpost.

De menționat că aceste tichete sociale pot fi folosite doar pentru produse alimentare sau mese calde, iar sumele sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

 1. ”Dacă reușim acest lucru, vom anunța la momentul potrivit”, spune Marcel Boloș.

  ”Dacă” și cu ”Parcă” se cărau în barcă.
  Dacă s-ar fi răsturnat, parcă s-ar fi …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei