fbpx
7.4 C
Reșița
miercuri, 06 decembrie 23

Toxiinfecțiile alimentare, în atenția DSVSA Caraș-Severin

Încheiem poate una dintre cele mai călduroase perioade estivale din ultimii ani. O perioadă a vacanțelor, concediilor, a ieșirilor în locurile de agrement din zona noastră de proximitate ori, hai-hui, prin țară și prin lume.

Ultimul lucru pe care ni-l dorim este o toxiinfecție alimentară, problemă de sănătate care ne dă tot concediul peste cap: căldură mare, produse alimentare perisabile, comercianți mai atenți cu profitul decât cu sănătatea noastră.

În acest caz, intră în acțiune Direcțiile Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. La nivel județean, DSVSA Caraș-Severin trage linie și inventariază ce, cât și cum a verificat în perioada estivală. Concluziile sunt prezentate de directorul executiv al instituției, dr Pavel Borchescu:

„DSVSA Caraș-Severin a efectuat controale pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare în zonele de agrement și interes turistic în sezonul estival 2023. Au fost verificate 137 de unități, dintre care: restaurante, pizzerii, cantine, unități de tip catering, cofetării, patiserii, pensiuni, supermarketuri, magazine alimentare, rulote și depozite alimentare.

Neconformitățile constatate în verificările inspectorilor DSVSA au fost: depozitarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, ne-întreținerea spațiilor de lucru în condiții de igienă, transportul produselor alimentare cu mijloace de transport neautorizate sanitar-veterinar, monitorizări neactualizate ale graficelor de temperatură la agregatele frigotehnice“.

Sancțiunile aplicate în urma acestor abateri constatate au fost: 5 avertismente și 6 amenzi în valoare totală de 53.200 de lei, a mai precizat dr. Pavel Borchescu, directorul executiv al DSVSA Caraș-Severin.

Dan AGACHE

1 COMENTARIU

  1. Din tot Carasul 5 amenzi.de tot căcatul.Daca ar face controalele corect și nu cu plasa plina, mai multe ar fi fost.Tineti- o tot așa că sunteți pe panta buna)))))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei