18.7 C
Reșița
sâmbătă, 01 octombrie 22

(VIDEO) Conducerea CJ verifică utilajele achiziționate în vederea deszăpezirii

Un nou utilaj pentru deszăpezire a sosit astăzi în „curtea” Consiliului Județean tocmai din Germania. Președintele Romeo Dunca a precizat că freza este o achiziție nouă care a costat 17 mii de euro și va fi folosită alături de cele trei pluguri la întreținerea unor segmente de drum de pe raza județului Caraș-Severin, în condițiile în care sezonul rece bate la ușă.

Pentru toate cele patru utilaje achiziționate, Consiliul Județean a cheltuit undeva la 128 de mii de euro.

Eu cred că vom putea acoperi două segmente de drum neacoperite cu patru utilaje unde vom obține o economie față de costurile de deszăpezile de anul trecut, să zicem, undeva la 60%.

Vreau să asigur pe toți locuitorii că încă din acest sezon, cel puțin platoul Semenic, va trebuie evacuată zăpada cu freza, sub umbrela celui care a câștigat licitația, pentru că Aquacaraș va face un parteneriat cu societatea respectivă în așa fel încât noi să putem folosi aceste utilaje acolo, împreună cu operatorul care va lucra pe ea, să nu mai avem problemele din anii trecuți”, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.

spot_img

În urma discuțiilor privind încredințarea directă a serviciilor de deszăpezire către operatorul Aquacaraș, se pare că oficial societatea poate să preia aceste sarcini, iar economiile la bugetul alocat deszăpezirii vor fi vizibile.

Aquacaraș are acționar majoritar Consiliul Județean și putem să facem o încredințare directă, evident ca urmare a intenției noastre de a face economii. Dacă vom reuși să facem, poate nu 60% economie la costurile de întreținere și deszăpezire, să zicem că de 40%, tot suntem foarte mulțumiți, cu atât mai mult cu cât bugetul pentru deszăpeziri pe anul acesta mai este doar de un milion, pe care trebuie să-l împrăștiem în tot județul, iar această sumă nu ajunge pentru contractele încheiate deja din anii trecuți”, a mai precizat Romeo Dunca.

Unde vor acționa utilajele

Utilajele achiziționate vor acționa pe segmentul Bozovici, un sector neacoperit și pentru care anul trecut CJ a plătit undeva la 350 de mii de lei +TVA, precum și pe segmentul Borlova până la stația telescaunului de la Muntele Mic, fiind cuprins și segmentul de drum Zăvoi-Poiana Mărului, precum și Constantin Daicoviciu-Buchin.

Anul trecut pentru aceste zone am plătit undeva la 700 de mii de lei fără TVA, pe an. Practic, aceste două segmente de drum, Bozovici și partea de lângă Caransebeș, vor fi în loc de 1.150.000 de lei fără TVA, toate costurile pe care le avem cu utilajele prezentate sub formă de open-book, sper să-l scot undeva la 400 de mii de lei plus TVA”, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

O parte din aceste utilaje vor fi folosite și pentru lucrările de vară, a dat sigurări Romeo Dunca.

 

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. Dunca mai are puțin și e cât o roată de cașcaval. Când eu v-am zis că omul ăsta din multimilionar o să ajungă să se bată cu Dineș și Țiriac când o să dea în final tunurile cu domeniile schiabile din Caraș nu m-ați crezut. O să vedeți dau o navetă de bere dacă nu va fi așa dar extrem de puțin probabil

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei